Παρασκευή, 12 Ιουνίου, 2026
Farkadonaday.gr
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Παραπολιτικά
  • Επιχειρείν
  • Ελλάδα
  • Διεθνή
  • Κοινωνικά
  • Διάφορα
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Παραπολιτικά
  • Επιχειρείν
  • Ελλάδα
  • Διεθνή
  • Κοινωνικά
  • Διάφορα
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
Farkadonaday.gr
No Result
View All Result

Την επαναλειτουργία όλων των σχολικών μονάδων της Φαρκαδόνας ζητούν γονείς και μαθητές

29 Νοεμβρίου 2023
in Τοπικά
Την επαναλειτουργία όλων των σχολικών μονάδων της Φαρκαδόνας ζητούν γονείς και μαθητές
Share on FacebookShare on Twitter

Οι γονείς και οι μαθητές όλων των σχολείων της Φαρκαδόνας ζητούν επαναλειτουργία των σχολικών κτιρίων και ειδική μέριμνα για τους πληγέντες μαθητές από την πλημμύρα της 7ης Σεπτεμβρίου.

Οι μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού μεταφέρονται καθημερινά στην Κρήνη και στην Οιχαλία αντίστοιχα για συνδιδασκαλία, ενώ οι μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου και ΕΠΑΛ στριμώχνονται στο κτίριο του Λυκείου, το μοναδικό λειτουργικό σχολικό κτίριο της Φαρκαδόνας.

Οι γονείς -στην πλειονότητά τους χωρίς σπίτι- βιώνουν βαθιά ψυχικά τραύματα και αντιμετωπίζουν ανυπολόγιστες υλικές ζημιές. Μέσα σε αίσθημα απόγνωσης παλεύουν να αντεπεξέλθουν στην τραγική καθημερινότητά τους, να αποκαταστήσουν τις ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις και ταυτόχρονα να φροντίσουν τα παιδιά τους με όσες δυνάμεις τους απομένουν. Έχοντας προσωρινά αποδεχτεί το νέο σχήμα για την καθημερινή εκπαίδευση των παιδιών τους προσπαθούν να καλύψουν και την ανάγκη για τροφή με τη χρήση καμινέτων υγραερίου ή με τη βοήθεια εθελοντών που στήνουν πρόχειρες υπαίθριες κουζίνες μιας και οι κουζίνες πολλών σπιτιών βρίσκονται πλέον σε χωματερές.

Βιώνοντας τα παραπάνω, ως Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, απευθυνθήκαμε στους αρμόδιους φορείς με επιστολή μας από τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023 χωρίς δυστυχώς να λάβουμε καμιά απάντηση. Ακολούθως ζητήσαμε τη συμβολή των υπουργών και βουλευτών των Τρικάλων με επιστολή την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2023.

 Σε κάποιον βαθμό η φωνή μας βρήκε ευήκοα ώτα καθώς ορισμένα από τα αιτήματα μας εισακουστήκαν, π.χ. η μέριμνα για την ψυχική υγεία μαθητών και γονέων. Επιπλέον, ήρθαν σε επαφή μαζί μας θέλοντας να πληροφορηθούν περαιτέρω το πολιτικό γραφείο του υπουργού κ. Κ. Σκρέκα και η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Μ. Κοντοτολη. Ο κ. Σκρέκας μας πληροφόρησε προφορικώς σε προσωπική συνάντηση μετά από άμεση επικοινωνία με φορείς ότι θα παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με τα αιτήματά μας, ενώ η κ. Κοντοτόλη κατέθεσε γραπτή ερώτηση προς όλα τα αρμόδια υπουργεία κι έκανε προφορική αναφορά εντός του κοινοβουλίου. Τους ευχαριστούμε για την ευαισθησία που έδειξαν κι ελπίζουμε πως θα συνεχίσουν να προσπαθούν μαζί μας.

Παρακαλούμε να δημοσιεύσετε τα αιτήματά και να γνωστοποιήσετε την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα παιδιά μας κι εμείς. Βοηθήστε μας να απαλύνουμε τα αποτυπώματα της ολοκληρωτικής καταστροφής σε μια εξαιρετικά δοκιμαζόμενη σχολική γενιά, που ακόμη φέρει “τραύματα” από τις έκτακτες συνθήκες του σεισμού και της πανδημίας. Μην μας ξεχάσετε. Σταθείτε στο πλευρό μας για να αλλάξουμε την εικόνα και τις συνθήκες διαβίωσης φαβέλας που ανήκουν σε άλλη εποχή.

Ακολουθεί η επιστολή προς υπουργούς και βουλευτές

Φαρκαδόνα 17-11-23

Κύριοι  υπουργοί, κυρίες/ε βουλεύτριες/η

Η καταστροφική πλημμύρα της 7ης Σεπτεμβρίου άφησε την περιοχή μας αντιμέτωπη με  απρόσμενα πρωτόγνωρες δυσκολίες και με ανυπολόγιστες επιπτώσεις σε πολλαπλά επίπεδα της καθημερινότητας.

Ως εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων σας επισημαίνουμε ότι τόσο οι γονείς/κηδεμόνες όσο και οι μαθητές της Φαρκαδόνας και της γύρω περιοχής διακατέχονται από αίσθημα απόγνωσης και εγκατάλειψης.

Συγκεκριμένα, μεγάλος αριθμός πλημμυροπαθών οικογενειών έχει εγκαταλείψει τον μέχρι πρότινος τόπο κατοικίας του. Οι περισσότερες εξ αυτών προσωρινά διαμένουν σε χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας, σε γειτονικούς Δήμους, καθώς και στη δομή μεταναστών Κουτσόχερου Λάρισας.

Επιπλέον, τέσσερα από τα πέντε σχολικά κτίρια του δημοτικού διαμερίσματος Φαρκαδόνας έχουν υποστεί βλάβες σε βαθμό που τα καθιστά ακατάλληλα για τη φιλοξενία μαθητών και εκπαιδευτικών. Ως πρόχειρη λύση οι μαθητές των σχολείων μας μεταφέρονται καθημερινά σε σχολικές μονάδες όμορων δημοτικών διαμερισμάτων με λεωφορεία. Στην περίπτωση των Δημοτικών Σχολείων οι τάξεις Α’ έως Ε’ συστεγάζονται και έχουν μπει σε καθεστώς συνδιδασκαλίας, ενώ Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ συστεγάζονται  στο κτίριο του Λυκείου. Το γεγονός ότι σε ορισμένες οικογένειες υπάρχουν μαθητές που φοιτούν σε διαφορετικές σχολικές βαθμίδες και μεταφέρονται σε διαφορετικά δημοτικά διαμερίσματα, διαφορετικές ώρες της ημέρας επιτείνει την ήδη δαιδαλώδη καθημερινότητα των οικογενειών.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, καθώς και τη δυσμενή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι οικογένειες από πλευράς στέγασης, σίτισης και οικονομικής επάρκειας, ζητήσαμε από τους αρμόδιους φορείς με επιστολή μας από την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023.

1.Την άμεση και επίσημη ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει από τις 15 Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα στα σχολικά κτίρια.

2.Την άμεση και επίσημη ενημέρωση σχετικά με το πλάνο επισκευών των κτιρίων, το χρονοδιάγραμμα για την περάτωση των εργασιών, καθώς και τους εμπλεκόμενους φορείς.

  1. Την εκπρόθεσμη ένταξη των σχολείων της Φαρκαδόνας στο πρόγραμμα “Σχολικά γεύματα 2023-24” λόγω του κατεπείγοντος της κατάστασης, καθώς η καθημερινή σίτιση των παιδιών είναι μια υπαρκτή καθημερινή πρόκληση.

Θα θέλαμε, επίσης, να επιστήσουμε την προσοχή σας στην περίπτωση του ΕΠΑΛ, το οποίο υπολειτουργεί. Εξαιτίας της καταστροφής των εργαστηρίων Οικονομίας και Διοίκησης, Μηχανολογίας και Γεωπονικής, δεν μπορούν να γίνουν τα ουσιώδη μαθήματα ειδικοτήτων. Υπάρχει άμεση ανάγκη για την αποκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού  καθώς και η εγκατάσταση αυτού σε προσωρινούς οικίσκους καθώς απειλείται η ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς.

Τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, δύο μήνες μετά, ήρθε στη Φαρκαδόνα κλιμάκιο της ΚΤΥΠ προκειμένου να καταγράψει τις ζημιές των σχολικών κτιρίων. Οι καθυστερήσεις, η ελλιπέστατη ενημέρωση και το γεγονός ότι δεν έχουμε λάβει απαντήσεις στα αιτήματά μας, επιτείνει την εγκατάλειψη που βιώνουμε. Παρακαλούμε για τις απαιτούμενες ενέργειες από εσάς, τους εκλεγμένους εκπροσώπους μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, προκειμένου όλοι μαζί -γονείς και πολιτεία- να απαλύνουμε τα αποτυπώματα της ολοκληρωτικής καταστροφής σε μια εξαιρετικά δοκιμαζόμενη σχολική γενιά, που ακόμη φέρει “τραύματα” από τις έκτακτες συνθήκες του σεισμού και της πανδημίας.

Με εκτίμηση,

Οι πρόεδροι των συλλόγων

Ακολουθεί η επιστολή προς τους αρμόδιους φορείς

 

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Νηπιαγωγείου

1ου Δημοτικού Σχολείου

2ουΔημοτικού Σχολείου

Φαρκαδόνας Τρικάλων

 

 

 

 

Φαρκαδόνα 23-10-2023

Προς:

l  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

l  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

l  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

l  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

l  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

l  ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

 

Η καταστροφική πλημμύρα της 7ης Σεπτεμβρίου άφησε την περιοχή μας αντιμέτωπη μεαπρόσμενα πρωτόγνωρες δυσκολίες και με ανυπολόγιστες επιπτώσεις σε πολλαπλά επίπεδα της καθημερινότητας.

Ως σύλλογοι γονέων εστιάζουμε στο γεγονός ότι τόσο οι γονείς/κηδεμόνες όσο και οι μαθητές της Φαρκαδόνας και της γύρω περιοχής διακατέχονται από αίσθημα απόγνωσης.

Συγκεκριμένα, μεγάλος αριθμός πλημμυροπαθών οικογενειών έχει εγκαταλείψει τον μέχρι πρότινος τόπο κατοικίας του. Οι περισσότερες εξ αυτών προσωρινά διαμένουν σε χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας, σε γειτονικούς Δήμους, καθώς και στη δομή μεταναστών Κουτσόχερου Λάρισας.

Επιπλέον, τέσσερα από τα πέντε σχολικά κτήρια του δημοτικού διαμερίσματος Φαρκαδόνας έχουν υποστεί βλάβες σε βαθμό που τα καθιστά ακατάλληλα για τη φιλοξενία μαθητών και εκπαιδευτικών. Ως πρόχειρη λύση οι μαθητές των σχολείων μας μεταφέρονται καθημερινά σε σχολικές μονάδες όμορων δημοτικών διαμερισμάτων με λεωφορεία, ενώ στην περίπτωση των Δημοτικών Σχολείων οι τάξεις Α’ έως Ε’ συστεγάζονται και έχουν μπει σε καθεστώς συνδιδασκαλίας. Το γεγονός ότι σε ορισμένες οικογένειες υπάρχουν μαθητές που φοιτούν σε διαφορετικές σχολικές βαθμίδες και μεταφέρονται σε διαφορετικά δημοτικά διαμερίσματα, διαφορετικές ώρες της ημέρας επιτείνει την ήδη δαιδαλώδη καθημερινότητα των οικογενειών.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, καθώς και τη δυσμενή κατάσταση στην οποία έχουνπεριέλθειοιοικογένειεςαπόπλευράςστέγασης,σίτισηςκαιοικονομικήςεπάρκειας,

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ

  1. Άμεση και επίσημη ενημέρωση από τον αρμόδιο φορέα σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει από τις 15 Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα στα σχολικά κτήρια.
  2. Άμεση και επίσημη ενημέρωση σχετικά με το πλάνο επισκευών των κτηρίων, το χρονοδιάγραμμα για την περάτωση των εργασιών, καθώς και τους εμπλεκόμενους φορείς.
  3. Εκπρόθεσμη ένταξη των σχολείων της Φαρκαδόνας στο πρόγραμμα “Σχολικά γεύματα 2023-24” λόγω του κατεπείγοντος της κατάστασης. Η καθημερινή σίτιση των παιδιών είναι μια υπαρκτή καθημερινή πρόκληση.
  4. Μέριμνα για την ψυχική υγεία μαθητών και γονέων μέσω ειδικών ψυχικής υγείας οι οποίοιθαβοηθήσουνστηδιαχείρισητηςτραυματικήςεμπειρίαςκαιτημετάβασηστηνέακανονικότητα.

Συμπερασματικά, επισημαίνουμε ότι αποτελεί κύριο μέλημά μας η άμεση αποκατάσταση και η ασφαλής λειτουργία των σχολικών μονάδων όπως και η επιστροφή των μαθητών στον οικείο χώρο τους προκειμένου να διαφυλαχτεί η σωματική και ψυχική τους ακεραιότητα.

Ευχαριστούμε τις δημοτικές ενότητες Οιχαλίας και Γριζάνου που δέχονται τους μαθητές της Φαρκαδόνας και τους εκπαιδευτικούς που στέκονται καθημερινά δίπλα τους.

Καλούμε τους εμπλεκόμενους φορείς να σταθούν δίπλα στον αγώνα μας, ώστε να απαλύνουμε τα αποτυπώματα της ολοκληρωτικής καταστροφής σε μια εξαιρετικά δοκιμαζόμενη σχολική γενιά, που ακόμη φέρει “τραύματα” από τις έκτακτες συνθήκες του σεισμού και της πανδημίας.

Με εκτίμηση,

Οι πρόεδροι των συλλόγων

Ακολουθεί η αναφορά προς τα αρμόδια υπουργεία που κατέθεσε η Βουλευτής, Μαρίνα Κοντοτόλη

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Προς

  1. τον κ. Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
  2. την κα Υπουργό Εσωτερικών
  3. την κα Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

 

ΘΕΜΑ: «Άμεση αποκατάσταση των πληγέντων σχολικών κτιρίων του Δ. Φαρκαδόνας και ειδική μέριμνα για τους μαθητές, ζητούν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων».

Η Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαρίνα Κοντοτόλη,  έχοντας υπόψη της την από 23-10-2023 επιστολή των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Φαρκαδόνας, την καταθέτει ως Αναφορά προς τον κ. Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και την κα Υπουργό Εσωτερικών και την κα Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, προκειμένου να λάβουν γνώση και να απαντήσουν στη Βουλή αναφορικά με τα ζητήματα στέγασης και μέριμνας των μαθητών της Φαρκαδόνας, τα οποία βιώνουν μία τεράστια φυσική καταστροφή με πολλαπλές επιπτώσεις.

Στην επιστολή των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Φαρκαδόνας αναφέρεται, μεταξύ άλλων:

  • Η καταστροφική πλημμύρα της 7ης Σεπτεμβρίου άφησε την περιοχή μας αντιμέτωπη μεαπρόσμενα πρωτόγνωρες δυσκολίες και με ανυπολόγιστες επιπτώσεις σε πολλαπλά επίπεδα της καθημερινότητας.
  • Μεγάλος αριθμός πλημμυροπαθών οικογενειών έχει εγκαταλείψει τον μέχριπρότινος τόπο κατοικίας του. Οι περισσότερες εξ αυτών προσωρινά διαμένουν σε χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας, σε γειτονικούς Δήμους, καθώς και στη δομή μεταναστών Κουτσόχερου Λάρισας.
  • Τέσσερα από τα πέντε σχολικά κτήρια του δημοτικού διαμερίσματος Φαρκαδόνας έχουν υποστεί βλάβες σε βαθμό που τα καθιστά ακατάλληλα για τη φιλοξενία μαθητών και εκπαιδευτικών. Ως πρόχειρη λύση οι μαθητές των σχολείων μας μεταφέρονται καθημερινά σε σχολικές μονάδες όμορων δημοτικών διαμερισμάτων με λεωφορεία.
  • Αιτούμαστε:
  • Άμεση και επίσημη ενημέρωση από τον αρμόδιο φορέα σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει από τις 15 Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα στα σχολικά κτήρια.
  • Άμεση και επίσημη ενημέρωση σχετικά με το πλάνο επισκευών των κτηρίων, το χρονοδιάγραμμα για την περάτωση των εργασιών, καθώς και τους εμπλεκόμενους φορείς.
  • Εκπρόθεσμη ένταξη των σχολείων της Φαρκαδόνας στο πρόγραμμα “Σχολικά γεύματα2023-24” λόγω του κατεπείγοντος της κατάστασης. Η καθημερινή σίτιση των παιδιών είναι μια υπαρκτή καθημερινή πρόκληση.
  • Μέριμνα για την ψυχική υγεία μαθητών και γονέων μέσω ειδικών ψυχικής υγείας οι οποίοι θα βοηθήσουν στη διαχείριση της τραυματικής εμπειρίας και τη μετάβαση στη νέα κανονικότητα.
  • Ειδική μοριοδότηση των πλημμυροπαθών μαθητών της Γ λυκείου.
  • Ένταξη του Λυκείου Φαρκαδόνας στην λίστα πλημμυροπαθών κτιρίων της ΚΤΥΠ
  • Αποκατάσταση θέρμανσης στο Λύκειο Φαρκαδόνας.
  • Αποκατάσταση λειτουργίας των τριών τμημάτων ΕΠΑΛ με εξοπλισμό των εργαστηρίων, αλλά και κτιριακό εξοπλισμό ελαφράς προκατασκευής (ΚΤΥΠ) .

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.

Αθήνα,20 Νοεμβρίου 2023

 

Ακολουθεί η λίστα αιτημάτων πλημμυροπαθών σχολείων Φαρκαδόνας

Λίστα αιτημάτων πλημμυροπαθών σχολείων Φαρκαδόνας

  1. Αποκατάσταση λειτουργίας των τριών τμημάτων του ΕΠΑΛ με εξοπλισμό των εργαστηρίων αλλά και κτιριακό εξοπλισμό ελαφράς προκατασκευής (ΚΤΥΠ) .
  2. Χρονοδιάγραμμα εργασιών. Ενημέρωση για το πλάνο επισκευών. Επίσημη ενημέρωση ενεργειών από 15 Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα. Ζητάμε την άμεση και ασφαλή λειτουργία των σχολείων της Φαρκαδόνας.
  3. Σχολικά γεύματα στα Δημοτικά Σχολειά της Φαρκαδόνας (ΟΠΕΚΑ).
  4. Ένταξη του Λυκείου Φαρκαδόνας στη λίστα πλημμυροπαθών κτιρίων της ΚΤΥΠ.
  5. Ειδική μοριοδότηση των πλημμυροπαθών μαθητών του ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας για την εισαγωγή τους στην Γ‘βάθμια Εκπαίδευση.

👁️ Το άρθρο αυτό προβλήθηκε 780 φορές.

Πρόσφατα Άρθρα

Αγοραστός: Eπενδύουμε σε έργα υποδομής που λύνουν καθημερινά, μικρά προβλήματα
Τοπικά

Πράσινο φως για τον δρόμο Βλαχογιάννι – Αγριελιά

11 Ιουνίου 2026
0

Η χρηματοδότηση του έργου «Ολοκλήρωση του οδικού άξονα Βλαχογιαννίου – Αγριελιά (ΤΜΗΜΑ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ)»,  εντάχθηκε στη στρατηγική της Περιφέρειας Θεσσαλίας...

Read more
Εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητές και γονείς στα Τρίκαλα με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας
Διάφορα

Εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητές και γονείς στα Τρίκαλα με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας

11 Ιουνίου 2026
0

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Φροντιστήριο Βιολογίας «Εξέλιξη» και με προσωπική πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, διοργανώνει...

Read more
Δημοπρατήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το Διαχρονικό Μουσείο Τρικάλων
Τοπικά

1.000 νέες θέσεις για ΑμεΑ στην Αυτοδιοίκηση – Δικαίωση της Περιφερειακής Αρχής Κουρέτα

11 Ιουνίου 2026
0

Η απόφαση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να προχωρήσει στην πρόσληψη 1.000 επιπλέον ανέργων Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) σε...

Read more
Παπαστεργίου : Το gov.gr δεν είναι απλώς μια ψηφιακή μεταρρύθμιση. Είναι μια συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης να αλλάξει ουσιαστικά η σχέση του πολίτη με το κράτος
Παραπολιτικά

Παπαστεργίου: «Μπαίνω στον αγώνα με χαρά και ευθύνη – Προτεραιότητα η αυτοδυναμία της ΝΔ»

11 Ιουνίου 2026
0

Την επίσημη ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του Νομού Τρικάλων ως υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εκλογές σχολίασε...

Read more
Έργο-ανάσα για αγρότες και κτηνοτρόφους σε Πύλη και Γόμφους
Τοπικά

Έργο-ανάσα για αγρότες και κτηνοτρόφους σε Πύλη και Γόμφους

11 Ιουνίου 2026
0

Αυτοψία στο υπό εξέλιξη έργο «Ασφαλτοστρώσεις οδών προς κτηνοτροφικές και γεωργικές εκμεταλλεύσεις στις Δημοτικές Ενότητες Γόμφων και Πύλης» πραγματοποίησε στον...

Read more
Παρέμβαση Τρικάλη και αποκατάσταση της αλήθειας!
Διάφορα

Μήνυμα του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων για τη λήξη του σχολικού έτους

11 Ιουνίου 2026
0

Καθώς χτυπά το τελευταίο κουδούνι της φετινής σχολικής χρονιάς, οι σκέψεις όλων μας γεμίζουν με όμορφες αναμνήσεις, κοινές προσπάθειες, καθώς...

Read more
Νέα παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών ο Λιούτας
Τοπικά

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για τις ενισχύσεις στο ζημιωθέν φυτικό κεφάλαιο από τον Daniel

11 Ιουνίου 2026
0

Η απόφαση για τη χορήγηση ενισχύσεων στο ζημιωθέν φυτικό κεφάλαιο δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, ενημερώνει ο Τρικαλινός Βουλευτής, Θανάσης Λιούτας, κατόπιν...

Read more
Με συνοδό τη ζωντάνια των παιδιών , εγκαινιάστηκε το κόσμημα των Τρικάλων, η “Πλατεία Στέργιου και Ζωής Σαράντη”
Τοπικά

Με συνοδό τη ζωντάνια των παιδιών , εγκαινιάστηκε το κόσμημα των Τρικάλων, η “Πλατεία Στέργιου και Ζωής Σαράντη”

11 Ιουνίου 2026
0

Με την κοινωνική προσφορά στην πρώτη γραμμή και με το βλέμμα στο μέλλον των τρικαλινών παιδιών, εγκαινιάστηκε η νέα “Πλατεία...

Read more
Νέα αρχή για το Δημιουργικό Στέκι Φαρκαδόνας – Δημιουργία, χαρά & εξέλιξη για κάθε παιδί
Επιχειρείν

Νέα αρχή για το Δημιουργικό Στέκι Φαρκαδόνας – Δημιουργία, χαρά & εξέλιξη για κάθε παιδί

11 Ιουνίου 2026
0

Σε μια εποχή όπου η δημιουργική απασχόληση των παιδιών αποτελεί ουσιαστική ανάγκη για κάθε οικογένεια, το Δημιουργικό Στέκι Φαρκαδόνας επιστρέφει...

Read more
Θεσσαλοί κτηνοτρόφοι κατεβαίνουν Αθήνα αύριο σε μεγάλη κινητοποίηση
Τοπικά

Νέα εγκύκλιος για τις μετακινήσεις κοπαδιών: Τι ισχύει για τους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας

11 Ιουνίου 2026
0

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας ενημερώνει όλους τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους ευθύνης της ότι στις 08-06-2026 εκδόθηκε η εγκύκλιος 146294/08-06-2026 από...

Read more
Στην τελική ευθεία για το 40ό Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων στα Τρίκαλα
Τοπικά

Στην τελική ευθεία για το 40ό Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων στα Τρίκαλα

11 Ιουνίου 2026
0

Μεγάλη προετοιμασία για το μεγάλο Αντάμωμα! Το επετειακό 40ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων φιλοξενείται στο κέντρο της Ελλάδας, στα Τρίκαλα. Δίνεται...

Read more
Λιούτας: Στόχος μας πάντοτε η στήριξη και η ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος
Τοπικά

Λιούτας: Θετικές ρυθμίσεις για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες στη δράση «Ανακαίνιση Κατοικίας»

11 Ιουνίου 2026
0

Τις σημαντικές βελτιωτικές ρυθμίσεις που θεσπίστηκαν υπέρ των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών στη δράση «Ανακαίνιση Κατοικίας» χαιρετίζει ο Τρικαλινός Βουλευτής,...

Read more
Μαλλιά κουβάρια: Σε ρινγκ μετατράπηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης, ήρθαν στα χέρια αντιδήμαρχος και σύμβουλοι
Ελλάδα

Μαλλιά κουβάρια: Σε ρινγκ μετατράπηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης, ήρθαν στα χέρια αντιδήμαρχος και σύμβουλοι

10 Ιουνίου 2026
0

Σε ρινγκ μετατράπηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ηλιούπολης με τα χειρότερα να αποφεύγονται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, ενώ  ενώ έπεσε «μαύρο»...

Read more
Μυστικό δείπνο Μητσοτάκη – Σαμαρά
Παραπολιτικά

Το Μαξίμου παρακολουθεί τις κινήσεις Σαμαρά….

10 Ιουνίου 2026
0

Στο Μαξίμου παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις κινήσεις του Αντώνη Σαμαρά, καθώς η συζήτηση γύρω από το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου...

Read more
Δημοπρατήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το Διαχρονικό Μουσείο Τρικάλων
Ελλάδα

Σύγχρονος εξοπλισμός στα νοσοκομεία Λάρισας – Βόλου-Καρδίτσας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

10 Ιουνίου 2026
0

Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και της ενίσχυσης της λειτουργικής επάρκειας των δημόσιων...

Read more
Next Post
Ο Αλέξης Χαρίτσης πρόεδρος της ΚΟ των «11» – Τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί το νέο όνομα

Ο Αλέξης Χαρίτσης πρόεδρος της ΚΟ των «11» – Τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί το νέο όνομα

Ξεκινούν οι φορολογικές δηλώσεις νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά

Μειώνεται 50% το τέλος επιτηδεύματος για όλους τους επαγγελματίες

Την μη επιβολή «πράσινου τέλους» ζητά από υπουργούς ο Βασίλης Γιαγιάκος

Στις 6 Δεκεμβρίου η επιστροφή του ΕΦΚ για το πετρέλαιο στους αγρότες

Πωλείται διαμέρισμα στο κέντρο των Τρικάλων προς 75.000€

Πωλείται διαμέρισμα στο κέντρο των Τρικάλων προς 75.000€

Νικολέτα Τζιωρτζιώτη: Ο «αστακός του βουνού» απειλείται με εγκατάλειψη

Νικολέτα Τζιωρτζιώτη: Ο «αστακός του βουνού» απειλείται με εγκατάλειψη

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Cookies
  • Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων
Μέλος του eMedia - Αρ. Μητρώου: 14251

Ο παρών ιστότοπος Farkadonaday.gr δηλώνει ότι είναι συμμορφωμένος με τη σύσταση (Ε.Ε.) 2018//334 της επιτροπής της 1/3/2018 σχετικά με μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.
© 2020 farkadonaday.gr

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Παραπολιτικά
  • Επιχειρείν
  • Ελλάδα
  • Διεθνή
  • Κοινωνικά
  • Διάφορα
  • Επικοινωνία