Συναγερμός στην ΕΕ για τον μεταλλαγμένο ιό: Συνεδριάζει σήμερα ο μηχανισμός κρίσεων

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν εκπρόσωποι των κρατών μελών από τις εθνικές πρωτεύουσες. Τα κράτη μέλη αντάλλαξαν απόψεις και ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες για τα μέτρα που προτίθενται να λάβουν τις επόμενες ώρες (απαγόρευση πτήσης, εισαγωγή τεστ PCR ως προϋπόθεση εισόδου, καραντίνα και άλλα), σύμφωνα με κοινοτική πηγή που ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες.

Όπως ανακοινώθηκε, η Γερμανική Προεδρία του Συμβουλίου συγκάλεσε εκτάκτως για τις 11:00 τοπική ώρα Βρυξελλών το πρωί της Δευτέρας, την επιτροπή του μηχανισμού διαχείρισης κρίσεων της ΕΕ, IPCR, με αντικείμενο το συντονισμό σε επίπεδο ΕΕ της απόκρισης των κρατών μελών στη νέα μετάλλαξη του ιού στο ΗΒ. Η κοινοτική πηγή επεσήμανε ότι οι συζητήσεις των κρατών μελών για το θέμα θα συνεχιστούν αύριο σε αυτή την επιτροπή.

Ολοκληρώθηκε, την Κυριακή, η έκτακτη τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ για την εξέταση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού στο ΗΒ και τα σχετικά μέτρα που λαμβάνουν τα κράτη – μέλη για τις μετακινήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

(ΚΥΠΕ)

Διαβάστε Επίσης

Πρόσφατα Άρθρα

Στο νοσοκομείο με κορωνοϊό ο μητροπολίτης Πατρών – Είναι πλήρως εμβολιασμένος και έχει ήπιας μορφής πνευμονία

Σύμφωνα με ανακοίνωση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, «ο μητροπολίτης είναι πλήρως εμβολιασμένος και για αυτόν το λόγο, σύμφωνα και με...

Read more

Κορονοϊός: Τι θα συμβεί εάν εμφανιστεί νέα μετάλλαξη – Γιατί πρέπει να εμβολιαστούν όλοι

Ο μεταλλαγμένος ιός Δέλτα έχει προβληματίσει την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Πολύ περισσότερο μετά από πρόσφατες μελέτες, που μιλούν για την πιθανότητα οι...

Read more
Next Post