Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023
Farkadonaday.gr
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Παραπολιτικά
  • Επιχειρείν
  • Ελλάδα
  • Διεθνή
  • Κοινωνικά
  • Διάφορα
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Παραπολιτικά
  • Επιχειρείν
  • Ελλάδα
  • Διεθνή
  • Κοινωνικά
  • Διάφορα
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
Farkadonaday.gr
No Result
View All Result

Πέντε συνταγές για νηστίσιμο – σπιτικό χαλβά

28 Φεβρουαρίου 2023
in Διάφορα
Πέντε συνταγές για νηστίσιμο – σπιτικό χαλβά
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Μάκης Γεωργιάδης μας ετοιμάζει πέντε διαφορετικά γλυκά με χαλβά σιμιγδαλένιο ή του μπακάλη, όλα τους ξεχωριστά και ιδιαίτερα νόστιμα.

Σεμιφρέντο με χαλβά

Διαβάστε Επίσης

Διαγωνισμός ερασιτεχνικής φωτογραφίας άγριας ζωής της λίμνης Κάρλας «Αγλαΐα Τσεκούρα» με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Διαγωνισμός ερασιτεχνικής φωτογραφίας άγριας ζωής της λίμνης Κάρλας «Αγλαΐα Τσεκούρα» με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας

29 Μαρτίου 2023
Πολίτες με… ή χωρίς παιδεία και πολιτικό λόγο;

Πολίτες με… ή χωρίς παιδεία και πολιτικό λόγο;

27 Μαρτίου 2023
Η 25η Μαρτίου… αύριο!

Η 25η Μαρτίου… αύριο!

25 Μαρτίου 2023
Βασίλης Λουκάς: «Αποφασίσαμε να κτίσουμε έναν ΑΟ Πετρωτού που θα υπάρχει στο χωριό»

Βασίλης Λουκάς: «Αποφασίσαμε να κτίσουμε έναν ΑΟ Πετρωτού που θα υπάρχει στο χωριό»

23 Μαρτίου 2023

2 ΩΡΕΣ ΚΑΙ 20΄ • ΕΥΚΟΛΟ • ΓΙΑ 6 ΆΤΟΜΑ

Υλικά

100 γρ. ζάχαρη
1 λεμόνι, τον χυμό
400 ml γάλα καρύδας
5 γρ. άγαρ-άγαρ
4 κουτ. σούπας ταχίνι
χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
500 γρ. φυτική κρέμα
100 γρ. χαλβά αμυγδάλου του μπακάλη, σε μικρά κομμάτια

Για το σερβίρισμα
παστέλι, μαρμελάδα πορτοκάλι

Διαδικασία

Βράζουμε τη ζάχαρη με το γάλα καρύδας και τον χυμό λεμονιού σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Προσθέτουμε το άγαρ-άγαρ και ανακατεύουμε να λιώσει. Χτυπάμε στο μίξερ το ταχίνι με τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι το μείγμα να ασπρίσει. Προσθέτουμε το σιρόπι με το άγαρ-άγαρ που ετοιμάσαμε σε λεπτή ροή σαν κορδόνι μέχρι να ενσωματωθεί.

Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτουμε τη φυτική κρέμα χτυπημένη σε σαντιγί, τον χαλβά και ανακατεύουμε απαλά. Ντύνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ με μεμβράνη και ρίχνουμε το μείγμα μέσα. Μεταφέρουμε στην κατάψυξη το γλυκό για 2 ώρες να σφίξει. Σερβίρουμε με κομμάτια από παστέλι ή μαρμελάδα πορτοκάλι.

Νόστιμο tip
Όταν ξεφορμάρουμε το σεμιφρέντο, το σερβίρουμε αμέσως γιατί λιώνει γρήγορα.

Χαλβάς με πορτοκάλι ή νεράντζι και καβουρδισμένα αμύγδαλα

1 ΩΡΑ ΚΑΙ 15΄ • ΕΥΚΟΛΟ • ΓΙΑ 8 ΆΤΟΜΑ

Υλικά

100 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο ή φυτικό βούτυρο
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
100 γρ. λευκά αμύγδαλα
50 γρ. γλυκό κουταλιού πορτοκάλι ή νεράντζι ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας κανέλα σκόνη
Για το σιρόπι
150 γρ. ζάχαρη
100 γρ. σιρόπι από το γλυκό κουταλιού
400 ml νερό
1 φλούδα πορτοκαλιού
1 φλούδα λεμονιού
1 ξύλο κανέλας

Διαδικασία

Σιρόπι: Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το σιρόπι, το ξύλο κανέλας και τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι με τα αμύγδαλα, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για αρκετή ώρα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει καλά και να σκουρύνει, να σκάσει ο κόκκος του σιμιγδαλιού και να βγάλει τα αρώματά του. Προσθέτουμε την κανέλα και το γλυκό κουταλιού.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Με κουτάλα και με προσοχή ρίχνουμε λίγο-λίγο το ζεστό σιρόπι στο καβουρδισμένο σιμιγδάλι. Προσοχή γιατί πετάγεται το μείγμα και καίει πολύ. Ξαναβάζουμε στη φωτιά τον χαλβά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Τον αδειάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Τον αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.

Πολίτικος χαλβάς

25 ΛΕΠΤΑ • ΕΥΚΟΛΟ • ΓΙΑ 6 ΆΤΟΜΑ

Υλικά

200 ml ηλιέλαιο
50 γρ. βούτυρο καρύδας
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
100 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
Για το σιρόπι
400 ml γάλα καρύδας
200 γρ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
άχνη ζάχαρη
κανέλα σκόνη, για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ηλιέλαιο μαζί με το βούτυρο καρύδας να λιώσει, προσθέτουμε όλο το σιμιγδάλι να καβουρδιστεί σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το κουκουνάρι και το σιρόπι με προσοχή, λίγο-λίγο, και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και καλύπτουμε με πετσέτα να στεγνώσει ο χαλβάς. Με πιρούνι αφρατεύουμε τον χαλβά και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Κορμός σοκολάτας με χαλβά

2 ΩΡΕΣ ΚΑΙ 15΄ • ΕΥΚΟΛΟ • ΓΙΑ 6 ΆΤΟΜΑ

Υλικά

400 γρ. κουβερτούρα 65% κακάο
1 κουτ. σούπας φυτικό βούτυρο
1 κουτ. σούπας κονιάκ
100 γρ. χαλβά βανίλιας του μπακάλη
50 γρ. ψίχα φιστίκι Αιγίνης
150 γρ. μπισκότα τύπου digestive

Διαδικασία

Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο (στερεώνουμε ένα πυρίμαχο ή μεταλλικό μπολ στο χείλος μιας κατσαρόλας με λίγο νερό που σιγοβράζει, χωρίς να ακουμπά η βάση του μπολ στο νερό). Προσθέτουμε το κονιάκ, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τα μπισκότα σπασμένα με το χέρι, τον χαλβά σε μικρά κομμάτια, τα φιστίκια και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα και τυλίγουμε καλά ρολάροντας να πάρει σχήμα κυλίνδρου. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να σφίξει καλά. Κόβουμε σε ροδέλες πάχους 2 εκ. και σερβίρουμε.

Χαλβάς σιμιγδαλένιος σοκολατένιος

50 ΛΕΠΤΑ • ΕΥΚΟΛΟ • ΓΙΑ 6 ΆΤΟΜΑ

Υλικά

100 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
50 γρ. κακάο σκόνη
100 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
60 γρ. κράνμπερις
300 γρ. ζάχαρη
400 ml νερό
1 φλούδα από λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλας
κανέλα σκόνη, για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Σε μια βαθιά κατσαρόλα (είναι σημαντικό να είναι βαθιά) ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το σιμιγδάλι, το κακάο, τα αμύγδαλα και τα κράνμπερις, και ανακατεύουμε να καβουρδιστούν για 7-8 λεπτά. Σε μια άλλη μικρή κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη μαζί με το νερό, τη φλούδα λεμονιού και την κανέλα μέχρι να γίνουν σιρόπι.

Μόλις είναι έτοιμο το σιμιγδάλι, όπως είναι ζεστό, ρίχνουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πήξει και να ξεκολλήσει ο χαλβάς από τα τοιχώματα στην κατσαρόλα. Στη συνέχεια βάζουμε τον χαλβά σε φόρμα, τον πατάμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά. Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.

Source: aftodioikisi.gr

Πρόσφατα Άρθρα

Διαγωνισμός ερασιτεχνικής φωτογραφίας άγριας ζωής της λίμνης Κάρλας «Αγλαΐα Τσεκούρα» με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας
Διάφορα

Διαγωνισμός ερασιτεχνικής φωτογραφίας άγριας ζωής της λίμνης Κάρλας «Αγλαΐα Τσεκούρα» με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας

29 Μαρτίου 2023
0

Ξεκίνησε ο 2ος διαγωνισμός ερασιτεχνικής φωτογραφίας άγριας ζωής της λίμνης Κάρλας «Αγλαΐα Τσεκούρα» που διοργανώνει η  διαχείριση της δημόσιας ομάδας...

Read more
Το ΠΑΣΟΚ άνοιξε πλήρως τα χαρτιά του προεκλογικά η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ κρύβονται
Τοπικά

Το ΠΑΣΟΚ άνοιξε πλήρως τα χαρτιά του προεκλογικά η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ κρύβονται

29 Μαρτίου 2023
0

Άρθρο του υποψηφίου βουλευτή Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Οικονόμου στο athensvoice.gr Στις 26 Αυγούστου 2022, από το βήμα της Βουλής...

Read more
Χαρά Ξάνθη: Ήρθε η ώρα για να πάμε μπροστά τον τόπο μας
Παραπολιτικά

Χαρά Ξάνθη: Ήρθε η ώρα για να πάμε μπροστά τον τόπο μας

29 Μαρτίου 2023
0

«Πυρά» κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του προέδρου της Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε η υποψήφια βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Χαρά Ξάνθη,...

Read more
Μεγάλο πλήθος κόσμου συγκέντρωσε ο Μικέλης Χατζηγάκης στα Τρίκαλα
Τοπικά

Μικέλης Χατζηγάκης: Το διακύβευμα των εκλογών

29 Μαρτίου 2023
0

Με την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών στις 21 Μαΐου, ο κ. Μικέλης Χατζηγάκης έκανε την εξής δήλωση: «Οι εκλογές...

Read more
Ο Χάιδος… άνοιξε πυρ!
Παραπολιτικά

Ο Χάιδος… άνοιξε πυρ!

29 Μαρτίου 2023
0

Σε σημερινό σχολιασμό του στο ραδιόφωνο, ο πρώην δήμαρχος  Μιχάλης Ταμήλος έκανε προβλέψεις για τα ποσοστά των κομμάτων στις προσέχεις...

Read more
Στην κατασκευή νέων γηπέδων καλαθοσφαίρισης σε 14 χωριά προχωρά ο Δήμος Φαρκαδόνας
Τοπικά

Στην κατασκευή νέων γηπέδων καλαθοσφαίρισης σε 14 χωριά προχωρά ο Δήμος Φαρκαδόνας

29 Μαρτίου 2023
0

Ξεκινούν από τον Δήμο Φαρκαδόνας οι εργασίες κατασκευής 14 νέων γηπέδων καλαθοσφαίρισης. Ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας Σπύρος Αγναντής υπέγραψε σήμερα την...

Read more
Χρ. Μιχαλάκης: Βρισκόμαστε ουσιαστικά και διαχρονικά στο πλευρό της ΣΜΥ
Τοπικά

Χρ. Μιχαλάκης: Βρισκόμαστε ουσιαστικά και διαχρονικά στο πλευρό της ΣΜΥ

29 Μαρτίου 2023
0

Τον νέο Διοικητή της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ταξίαρχο Ιωάννη Κορέλη, υποδέχθηκε το πρωί της Τετάρτης στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης...

Read more
Αποφασίστηκε  η προσωρινή διακοπή μαθημάτων σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Φαρκαδόνας
Ελλάδα

Εκλογές 2023: Ποιες μέρες θα μείνουν κλειστά τα σχολεία

29 Μαρτίου 2023
0

Όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης  δήλωσε εχθές οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 21 Μαΐου. Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την...

Read more
Στα Τρίκαλα και σε όλη τη χώρα η οργή των αγροτών φουντώνει
Ελλάδα

Νέα κινητοποίηση ετοιμάζουν οι αγρότες ζητώντας ενισχύσεις

29 Μαρτίου 2023
0

Αγρότες από πολλές περιοχές της χώρας συμμετείχαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αγιά προκειμένου να καθορίσουν τις περαιτέρω κινήσεις...

Read more
Επίδομα 800 ευρώ: Ποιοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση – Τελευταία ημέρα  σήμερα!
Ελλάδα

Δώρο Πάσχα: Τι ισχύει για τους συνταξιούχους – Ημερομηνίες & ποσά

29 Μαρτίου 2023
0

Δώρο Πάσχα συνταξιούχων: Εβδομάδα πληρωμών για συντάξεις Απριλίου 2023 αλλά και για το πολυαναμενόμενο έκτακτο επίδομα που πληρώνεται σε λίγες...

Read more
Π.Ε.Κ. Δ.Ε. Τρικάλων: Εκλογές ΠΥΣΔΕ Τρικάλων
Ελλάδα

Εκλογές: Ποιος θα γίνει υπηρεσιακός πρωθυπουργός

29 Μαρτίου 2023
0

Την ώρα που ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις εκλογές του 2023 και τα κόμματα έχουν ξεκινήσει τις πυρετώδεις προετοιμασίες, υπενθυμίζεται ότι μέχρι...

Read more
Eπικοινωνία του Θανάση Λιούτα για την αποκατάσταση σε ζημιές σε Ναούς του Δ. Τρικκαίων
Τοπικά

Θανάσης Λιούτας: Ενίσχυση για τους συνταξιούχους μας

29 Μαρτίου 2023
0

Αξίζουν πάντα τη συνεχή στήριξή μας. Έχουν προσφέρει πολλά. Στο πρόσφατο νομοθετικό έργο αναφέρθηκε ο Τρικαλινός Βουλευτής, Θανάσης Λιούτας, σε...

Read more
Τον Τρίκκης Χρυσόστομο επισκέφτηκε ο νέος Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Τρικάλων και Διοικητής Σ.Μ.Υ.
Τοπικά

Τον Τρίκκης Χρυσόστομο επισκέφτηκε ο νέος Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Τρικάλων και Διοικητής Σ.Μ.Υ.

28 Μαρτίου 2023
0

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε το πρωί της 28ης Μαρτίου 2023 στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης η...

Read more
Ολικός αποκλεισμός της κυκλοφορίας των οχημάτων από τον ανισόπεδο κόμβο Ευαγγελισμού έως τον ανισόπεδο κόμβο Πλαταμώνα
Ελλάδα

Κλείνει αύριο Τετάρτη ο αυτοκινητόδρομος ΑΘΕ από Ευαγγελισμό έως Λεπτοκαρυά

28 Μαρτίου 2023
0

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, μετά από απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, λόγω εκτέλεσης εργασιών αναβάθμισης...

Read more
Μια ακόμα εθνική επιτυχία συντελέστηκε σήμερα
Τοπικά

Μια ακόμα εθνική επιτυχία συντελέστηκε σήμερα

29 Μαρτίου 2023
0

Μια ακόμα εθνική επιτυχία συντελέστηκε σήμερα στις Βρυξέλλες, όπου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και 14 κράτη – μέλη στήριξαν την ελληνική...

Read more
Next Post
Ξεφάντωσαν σε αποκριάτικους ρυθμούς με την ψυχή τους στο Γριζάνο

Ξεφάντωσαν σε αποκριάτικους ρυθμούς με την ψυχή τους στο Γριζάνο

Τρικαλινός κατήγγειλε ότι τον λήστεψαν αλλά τελικά… φανταστική η επίθεση!!

«Τρύπωσαν» σε σπίτι στα Τρίκαλα και έκλεψαν ότι βρήκαν... από χρυσή βέρα μέχρι παπούτσια

Κοσμοπλημύρα στο ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ της Πύλης

Κοσμοπλημύρα στο ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ της Πύλης

Τρεις Τρικαλινοί έφυγαν από την ζωή

Έφυγαν από την ζωή τέσσερις Τρικαλινοί

Αυλαία της αποκριάς σήμερα Καθαρά Δευτέρα στη Φαρκαδόνα

Αυλαία της αποκριάς σήμερα Καθαρά Δευτέρα στη Φαρκαδόνα

E-mail: farkadonaday@gmail.com

  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Παραπολιτικά
  • Επιχειρείν
  • Ελλάδα
  • Διεθνή
  • Κοινωνικά
  • Διάφορα
  • Επικοινωνία

© 2020 farkadonaday.gr

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Παραπολιτικά
  • Επιχειρείν
  • Ελλάδα
  • Διεθνή
  • Κοινωνικά
  • Διάφορα
  • Επικοινωνία

© 2020 farkadonaday.gr