Μαύρη επέτειος: 18 χρόνια από το τραγικό τροχαίο με τους 7 νεκρούς μαθητές από την Φαρκαδόνα στο «πέταλο» του Μαλιακού

Το ημερολόγιο έδειχνε 27 Σεπτεμβρίου του 2004 και το ρολόι λίγο πριν από τις 10 το πρωί

Ήταν Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου του 2004, όταν το «φονικό πέταλο» του Μαλιακού, βάφτηκε με αίμα συγκλονίζοντας όλη την Ελλάδα. Μια χώρα που δεν είχε προλάβει να συνέλθει από την τραγωδία των Τεμπών με τους 21 νεκρούς μαθητές και μάθαινε για νέο πολύνεκρο δυστύχημα με επτά νεκρά παιδιά, μαθητές Λυκείου, στο Ασπρονέρι Καμένων Βούρλων.

Είναι λίγο πριν από τις 10 το πρωί. Λεωφορείο του ΚΤΕΛ Τρικάλων μεταφέρει 37 μαθητές και τέσσερις καθηγητές συνοδούς της Α’ τάξης του Λυκείου Φαρκαδόνας Τρικάλων στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν αγωνίσματα των Παραολυμπιακών Αγώνων. Στο 176ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο Ασπρονέρι, το λεωφορείο συγκρούεται πλαγιομετωπικά με νταλίκα που πέρασε στο αντίθετο ρεύμα. Επτά μαθητές ανασύρονται νεκροί, τρεις τραυματίζονται σοβαρά, ενώ άλλοι 27 διασώζονται, ελαφρά τραυματισμένοι.

Νεκροί είναι οι μαθητές Μπουραζέλης Χρήστος, Λίτσιου Αικατερίνη, Καλύβα Στεφανία, Τέλλιος Κωνσταντίνος, Σαράφη Ευγενία, Οικονομούλας Απόστολος και Καματσέλος Ιωάννης. Με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, οι κηδείες τους γίνονται δημοσία δαπάνη.

Ένας από τους σοβαρότερα τραυματισμένους μαθητές, ο Κωνσταντίνος Αμπλιανίτης, ακρωτηριάζεται στο αριστερό του χέρι. Έφερε επίσης θλαστικό τραύμα στο κεφάλι και θλάση πνευμόνων σοβαρής μορφής. Επιπλέον, η Βασιλική Κιόση, με σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση, μεταφέρεται σε νοσοκομείο της Αθήνας, ενώ η Αρετή Γεωργίου υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση και μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο της Λαμίας στο νοσοκομείο της Λάρισας.