“Εμφύλιος” θεσσαλών αγροτοσυνεταιριστών

Σοβαρές ενστάσεις προέκυψαν στις τάξεις των Θεσσαλών συνεταιριστών για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στη δημιουργία της νέας συνεταιριστικής οργάνωσης (ΕΘΕΑΣ), την οποία ανακοίνωσε προ ημερών το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ενστάσεις που επισημοποιήθηκαν με επιστολή που έστειλε χθες στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΑΣΟΕΕ) Νικ. Πρίντζος.

Η επιστολή αναδεικνύει τις σοβαρές διαφωνίες ουσίας μεταξύ του ΣΑΣΟΕΕ και των συνεταιριστών εκείνων που ανέλαβαν την πρωτοβουλία και συναντήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα με τον υπουργό Μ. Βορίδη.

Ο ΣΑΣΟΕΕ κάνει λόγο για κίνδυνο ελέγχου της «Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών» (ΕΘΕΑΣ) από 10 μεγάλες συνεταιριστικές οργανώσεις, εάν αυτές συνεχίσουν να κατέχουν από 20 εκπροσώπους στη συνέλευση της νέας οργάνωσης. Και αντιπροτείνει τη μείωση των εκπροσώπων για κάθε οργάνωση στους 5 με 7 το πολύ εκπροσώπους.

Επιπλέον θέτει το ζήτημα του θεσμικού ρόλου που θα πρέπει να έχει μία οργάνωση στο συνεταιριστικό γίγνεσθαι.

Ζ.Η. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από Γιώργο Ρούστα Ελευθερία)

Πρόσφατα Άρθρα

Παρέμβαση Κουρέτα στην επιτροπή της Βουλής: «Πρόχειρο, παράνομο και σε λάθος κατεύθυνση το Σ/Ν. Να αποσυρθεί»

Την απόσυρση του Νομοσχεδίου για την προστασία των Υδάτων και τη σύσταση Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας,...

Read more
Next Post