“Εμφύλιος” θεσσαλών αγροτοσυνεταιριστών

Σοβαρές ενστάσεις προέκυψαν στις τάξεις των Θεσσαλών συνεταιριστών για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στη δημιουργία της νέας συνεταιριστικής οργάνωσης (ΕΘΕΑΣ), την οποία ανακοίνωσε προ ημερών το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ενστάσεις που επισημοποιήθηκαν με επιστολή που έστειλε χθες στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΑΣΟΕΕ) Νικ. Πρίντζος.

Η επιστολή αναδεικνύει τις σοβαρές διαφωνίες ουσίας μεταξύ του ΣΑΣΟΕΕ και των συνεταιριστών εκείνων που ανέλαβαν την πρωτοβουλία και συναντήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα με τον υπουργό Μ. Βορίδη.

Ο ΣΑΣΟΕΕ κάνει λόγο για κίνδυνο ελέγχου της «Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών» (ΕΘΕΑΣ) από 10 μεγάλες συνεταιριστικές οργανώσεις, εάν αυτές συνεχίσουν να κατέχουν από 20 εκπροσώπους στη συνέλευση της νέας οργάνωσης. Και αντιπροτείνει τη μείωση των εκπροσώπων για κάθε οργάνωση στους 5 με 7 το πολύ εκπροσώπους.

Επιπλέον θέτει το ζήτημα του θεσμικού ρόλου που θα πρέπει να έχει μία οργάνωση στο συνεταιριστικό γίγνεσθαι.

Ζ.Η. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από Γιώργο Ρούστα Ελευθερία)

Διαβάστε Επίσης

Πρόσφατα Άρθρα

Φωτοβολταϊκά στη Στέγη: Ποιοι θα λάβουν επιδότηση έως 60% – Πότε θα «τρέξει» το πρόγραμμα

Στις «ράγες» υλοποίησης μπαίνει το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη» όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε...

Read more

Σε 11 τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού συμμετέχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας το πρώτο τρίμηνο του 2023

Μετά την επιτυχημένη συμμετοχή στην μεγαλύτερη έκθεση θαλάσσιου τουρισμού στην Ευρώπη ΒΟΟΤ Dusseldorf που ολοκληρώνεται την Κυριακή, η Περιφέρεια Θεσσαλίας...

Read more
Next Post