Υλικά Συνταγής
3 φλ. δυνατό καφέ ρόφημα σε θερμοκρασία δωματίου
10 κ.σ. ρούμι μαύρο
6 μεγάλοι κρόκοι
2/3 φλ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κιλό μασκαρπόνε
1 φλ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
2 πακέτα μπισκότα σαβουαγιάρ
μισά μισά κακάο – βανίλια
4 κ.σ. άγλυκο κακάο
3/4 φλ. ξύσμα σοκολάτας
Εκτέλεση
Ξεκινάμε το εύκολο τιραμισού σε ποτήρι, βάζοντας σε ένα μπολ τον καφέ και 6 κ.σ. ρούμι. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τους κρόκους, προσθέτουμε αλάτι και ζάχαρη και τους χτυπάμε για 2-3 λεπτά, μέχρι το μείγμα να κρεμώσει καλά.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο ρούμι (τις 4 κ.σ.) και χτυπάμε ξανά για μισό λεπτό. Ανακατεύουμε το μείγμα με σπάτουλα να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του μπολ και προσθέτουμε το μασκαρπόνε. Χτυπάμε για περίπου 1 λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές χτυπημένη κρέμα και ανακατεύουμε κόβοντας το μείγμα με κουτάλι και ανακατεύοντάς το. Τότε ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα ανακατεύοντας απαλά με κουτάλι ή σπάτουλα ώστε να ομογενοποιηθεί η κρέμα μασκαρπόνε για το εύκολο στο ποτήρι τιραμισού.
Ένα ένα βουτάμε γρήγορα τα μπισκότα στον καφέ (προσοχή μην τα μουλιάσετε πολύ) και τα ισομοιράζουμε, από μία στρώση στα ποτήρια.
Απλώνουμε από δυο κουταλιές κρέμα με ένα κουτάλι. Πασπαλίζουμε από λίγο κακάο και λίγο ξύσμα σοκολάτας.
Επαναλαμβάνουμε μία στρώση μπισκότα, μία στρώση την υπόλοιπη κρέμα, πασπαλίζουμε το υπόλοιπο κακάο και το υπόλοιπο ξύσμα σοκολάτας. Αφήνουμε τα τιραμισού στο ψυγείο να γίνουν δροσερά.