Τρίκαλα – Ελεγχόμενη στάθμευση: Τι θα ισχύει…

Ζήτημα χρόνου και απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων είναι η εφαρμογή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης, αφού έχουν ολοκληρωθεί οι διαγραμμίσεις και τα σημεία που περιλαμβάνονται στον όλο σχεδιασμό.

«Ως Αστική Ανάπτυξη έχουμε τελειώσει το κομμάτι που μας αναλογεί» ανέφερε ο πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας κ. Δημήτρης Παζαΐτης, υπογραμμίζοντας ότι οι διαγραμμίσεις ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκε το παρκινγκ στη ΔΕΗ ως ανταποδοτικό μέτρο.

Ωστόσο, αυτό που απομένει έως ότου τεθεί το μέτρο σε πιλοτική εφαρμογή είναι η ολοκλήρωση των διαδικαστικών, σχετικά με τις κάρτες που θα δοθούν στους κάτοικους των περιοχών που θα εντάσσονται στην ελεγχόμενη στάθμευση, πως θα γίνεται η χρήση της ηλεκτρονικής εφαρμογής για την πληρωμή του τέλους στάθμευσης και ποια περίπτερα ή καταστήματα ψιλικών θα είναι συμβεβλημένα.

«Μόλις λυθούν όλα αυτά και μας δώσει το «πράσινο» φως ο Δήμος, τότε είμαστε καθόλα έτοιμοι να εφαρμόσουμε το μέτρο» ανέφερε ο κ. Παζαΐτης. Σε ό,τι αφορά στον προϋπολογισμό του εγχειρήματος για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας προβλέπονται συνολικά έσοδα 739.704,89 ευρώ, έξοδα 351.000,00 ευρώ και καθαρά κέρδη 388.704,89 ευρώ.