Το θέΑτρο του «παραΛΟΓΟΥ»

Πολλοί οι τίτλοι που θα μπορούσαν να ταιριάξουν σε αυτό το άρθρο. Θα μπορούσε να ήταν «πετάμε χαρταετό;;;» ή «η επιβίωση ενός δήθεν» ή ό,τι άλλο. Αποφάσισα όμως να ακολουθήσω την πεπατημένη και ασφαλή οδό μιας και δεν θέλω να κουράζω μέρες που είναι…

Δεν συνηθίζω να ασχολούμαι με το τι κάνει ο δίπλα, ο πίσω, ο απέναντι… γιατί κάποτε ένας εργοδότης μου, συντοπίτης μας, μου ‘χε πει …όσο και να σε κτυπάνε, κοίταξε να δουλέψεις για να αποδείξεις την αλήθεια…Ορισμένες φορές όμως αναγκάζομαι να αντιδρώ, όταν επανειλημμένως ξεπερνιούνται τα εσκαμμένα στον πολιτικό βίο και στην κοινωνία γενικότερα.

Τις τελευταίες ημέρες ζούμε ένα πραγματικό θέατρο παραλόγου, όπου υπάρχουν ανταλλαγές ευχαριστηρίων και συγχαρητηρίων για κάτι, που αλλιώς έγινε και αλλιώς παρουσιάστηκε.

Εξοπλισμός σχολείων: να γνωρίζετε ότι για τον εξοπλισμό των σχολείων είναι υπεύθυνοι οι διευθυντές των σχολείων, οι οποίοι και μπαίνουν με μοναδικό κωδικό στο portal των Κτιριακών Υποδομών (κατασκευαστική δημόσια εταιρεία ιδιωτικού δικαίου που εποπτεύεται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών) https://www.ktyp.gr/eksoplismoi-sxoleion/ και αιτούνται στη σχολική χρονιά, τον εξοπλισμό που θα χρειαστούν. Μετά, η εταιρεία υπό το αρμόδιο Υπουργείο εγκρίνει τα υλικά που έχει αιτηθεί κάθε διευθυντής και τα αποστέλλει για να τα παραλάβει ο κάθε Διευθυντής ή η Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Αυτό που ζήσαμε τις τελευταίες ημέρες είναι η οικειοποίηση ή μάλλον καλύτερα το πιθανό «ρουσφέτι» κάποιου Δημοτικού Συμβούλου που πάνω στον άκρατο ενθουσιασμό του για να γυρίσει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας… έπλασε, κάτι που μπορεί στο τέλος να το πίστεψε κι αυτός ακόμη… ότι ζήτησε από τον Υπουργό εξοπλισμό για σχολεία, ο Υπουργός του τα έστειλε μέσα σε 3 ημέρες και τα παρέλαβε ο ίδιος και τα πήγε σε κάθε σχολείο. Δηλαδή αιτήσεις που έγιναν από την αρχή της χρονιάς μέχρι τώρα… εγκρίθηκαν μέσα σε 3 ημέρες και όχι μόνο αυτό αλλά και στάλθηκαν στα σημεία μέσα στις ίδιες 3 ημέρες. Στάλθηκαν φυσικά, στην αλήθεια, με προγραμματισμένο δρομολόγιο για πολλά σχολεία στο νομό μας.

Τα παραπάνω αγαπητοί μου είναι η αλήθεια… και δέχομαι κάθε διάψευση με αποδείξεις. Αυτό όμως που μου γεννά ερωτήματα σε όλο αυτό το σύννεφο της φαντασίας είναι:

1. Το Υπουργείο ή η Κτιριακές Υποδομές ΑΕ εγκρίνει και παραδίδει εξοπλισμό ούτε καν υπό μορφή delivery, γιατί στο delivery ή courier υπογράφει ο νόμιμος παραλήπτης;;;

2. Το Υπουργείο ή η Κτιριακές Υποδομές ΑΕ καταργεί κάθε θεσμικό και δημοσιονομικό πλαίσιο, αψηφώντας εγκρίσεις κτλ;;; Είμαι σίγουρος ότι όλα αυτά, φυσικά δεν τα γνωρίζει ο αξιότιμος Υπουργός και οι συνεργάτες του.

3. Οι εκπρόσωποί μας στο Κοινοβούλιο φυσικά μετά από αυτά δεν έχουν καμία αρμοδιότητα, ούτε και το αρμόδιο τμήμα εκπαίδευσης.

4. Καταργείται φυσικά η αρμοδιότητα του Δημάρχου/Αντιδημάρχου, των σχολικών επιτροπών, των οργάνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και όλων των εμπλεκομένων σε μια ανάλογη διαδικασία.

Και φυσικά η δημοτική μας αρχή κοιτάζει άπρακτη και ήταν έτοιμη δε, να ευχαριστήσει και τον «εθνοσωτήρα» του τόπου.

Και για να προλάβω, απαντήσεις του τύπου, αφήστε τον άνθρωπο να κάνει καλό στον τόπο … η ανταπάντηση είναι ο καθένας μας θέλει να προσφέρει στον τόπο του πολύ ή λίγο, να προσφέρει όμως κάτω από τις νόμιμες διαδικασίες, να προσφέρει και να βοηθήσει όπου μπορεί, να μην οικειοποιούμαστε ενέργειες και δράσεις που δεν συμβάλλαμε στο παραμικρό.

Άλλος μπορεί να πει, ότι ζηλεύουμε την όλη διαδικασία, σ’ αυτό απαντώ ότι μετά από δυο θητείες σε θεσμική θέση πραγματικά ζηλεύω πολύ λίγα στον πολιτικό μου βίο, εξάλλου το θέμα δεν είναι να ζηλέψω αλλά να προσφέρω σε αυτό τον τόπο.

Οι αξίες βλέπουμε καθημερινά ότι ευτελίζονται στο δημόσιο και πολιτικό βίο. Καθημερινά στην κοινωνία μας ζούμε την κατάπτωση των αξιών στην κοινωνία. Έχουμε μπροστά μας 2 ολόκληρα χρόνια για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, και η συμβουλή μου είναι να ανασκουμπωθείτε όσοι θέλετε να προσφέρετε και να προσφέρετε πραγματικά.

Και δεν χρειάζεται πολλή-πολλή σκέψη, τα πράγματα είναι απλά και όπως γράφει ο Γάλλος συγγραφέας Φλωμπέρ «το ωραίο είναι ηθικό. Αυτό είναι όλο, τίποτε περισσότερο».

Αλλά, για να απαλύνω το κλίμα λόγω των εορταστικών ημερών, αφιερωμένο σε όλους, το γνωστό άσμα !!!

Εγώ με την αξία μου κι όχι με ξένες πλάτες

περήφανα περπάτησα μες στης ζωής τις στράτες.

Εγώ με την αξία μου, με το φιλότιμό μου

κρατάω πάντα στη ζωή ψηλά το μέτωπό μου.»

Γιάννης Μπουτίνας

Δημότης του Δήμου Μετεώρων