Το σκάκι «εγκαταστάθηκε» στα Τρίκαλα

Με «σαχ» μόνο από… τον καιρό, πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση στα Τρίκαλα για το σκάκι. Στο πλαίσιο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Σκάκι νέων ανδρών και νέων γυναικών, που διεξάγεται στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Τρικάλων, η τοπική Σκακιστική Κίνηση Τρικάλων και ο Δήμος Τρικκαίων συνδιοργάνωσαν εκδηλώσεις που προβάλλουν το άθλημα σε όλους/ες. Το πρωί της Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021 στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Τσιτσάνη ο Grand Master Ιωάννης Παπαϊωάννου ( No 157 στην Παγκόσμια Κατάταξη και καλύτερος Ελληνας σκακιστής όλων των εποχών) έπαιξε σιμουλτανέ με πλήθος τρικαλινών.
Το σιμουλτανέ είναι παράλληλες παρτίδες με πλήθος αντιπάλων και εν προκειμένω, λόγω της μεγάλης συμμετοχής, οι αντίπαλοι του κ. Παπαϊωάννου εναλλάσσονταν. Σημαντικό το ότι συμμετείχαν πολλά νέα παιδιά, όχι μόνο από τα Τρίκαλα, αλλά και από τις ομάδες που μετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του, και εκθειάζοντας την ομορφιά των Τρικάλων, τόνισε τη σημαντικότητα της εκδήλωσης, προκειμένου περισσότεροι να ασχοληθούν με το άθλημα «που μας κάνει πιο ήρεμους και χαρούμενους». Νωρίτερα, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου σε καλωσόρισμά του έκανε λόγο για την ομορφιά του αθλήματος και για την πρωτοβουλία να στηθεί επιδαπέδιο σκάκι μεγάλων διαστάσεων σε έναν χώρο που μέχρι πριν λίγα χρόνια λειτουργούσε ως φυλακή. Εμφαση έδωσε στη μεγάλη σημασία που αποκτά το άθλημα αυτό για τη νεολαία, με στόχο οι νέοι και οι νέες να ασχοληθούν με ακόμη περισσότερο δημιουργικές δραστηριότητες, οξύνοντας τον νου του, καλώντας τους πολίτες «να κάνουν τη σωστή κίνηση».

Χαιρετισμό απηύθυναν, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων κ. Νικολέτα Μπρουζούκη και ο πρόεδρος της Επιτροπής 2021 του Δήμου Τρικκαίων κ. Μιχάλης Λάππας, με παρούσες τις αντιδημάρχους Εφη Λεβέντη και Βασιλένα Μητσιάδη.
Ο δε πρόεδρος της ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων κ. Χρήστος Τοζάρος, αναφέρθηκε στην παρουσία του κ. Παπαϊωάννου, στην Τρίτη κατά σειρά διοργάνωση πανελληνίου πρωταθλήματος στα Τρίκαλα και στη φιλοδοξία να δημιουργηθούν νέες γενιές σκακιστών/τριών. Σημειώνεται ότι στον χώρο υπήρχε και δωρεάν face painting
Το επιδαπέδιο σκάκι πλέον θα έχει μόνιμο χαρακτήρα, δίνοντας νέα μορφή και νέα ώθηση στον χώρο του Μουσείου Τσιτσάνη, στον οποίο προστίθενται νέες δραστηριότητες.