Το πρωτάθλημα της πίτας…

Οι εκλογές είναι μπροστά μας και φυσικά όταν οι εκλογές είναι σε σύντομο διάστημα μετά την αλλαγή του χρόνου, μοιραία οι κοπές της πρωτοχρονιάτικης πίτας συλλόγων και φορέων έχουν την τιμητική τους.

Μετά από δυο δύσκολα χρόνια περιορισμών λόγω πανδημίας, αυτά τα κατεστημένα έθιμα επέστρεψαν δυναμικά.

Από το Σάββατο λοιπόν το μεσημέρι ως και την Κυριακή το βράδυ, η παρέλαση βουλευτών και πολιτευτών κρατάει γερά.

Φεύγει ο ένας, μπαίνει ο άλλος, χαιρετούρες και φιλοφρονήσεις εκατέρωθεν και φυσικά η μόνιμη ατάκα είναι αν θα σε δω μετά… εκεί και αν θα έρθεις στην τάδε πίτα που ακολουθεί. Πρόγραμμα κανονικό που τηρείται με ευλάβεια.

Φυσικά κατά τις βραδινές ώρες, όταν υπάρχει και κλαρίνο, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα πιαστούνε και πρώτοι στο χορό για μια στροφή που επιβάλλεται.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό των δυο εβδομάδων, τώρα υπάρχει και σχετική βαθμολογία όπως λένε και οι ποδοσφαιρόφιλοι.

Σε πόσες πίτες πήγε κάποιος, πόσους χορούς έριξε και πόσα χέρια έσφιξε. Και ας είναι υποκριτικά… Και ας μην φρόντισε ποτέ να επισκεφτεί το σύλλογο ή το φορέα μέσα στο έτος για να ακούσει τα προβλήματα… Και ας μην πήγε στο χωριό όταν το έπνιξε η λάσπη. Αρκεί που πήγε στο χορό.

Τα αποτελέσματα φυσικά δείχνουν τις δυο γυναίκες Κατερίνα Παπακώστα και Μαρίνα Κοντοτόλη να χτυπιούνται σώμα με σώμα για το πρωτάθλημα.

Και άντε η δεύτερη δεν ξέρει μιας και τώρα μπήκε στα κοινά, βλέπει τους άλλους και ακολουθεί.

Η πρώτη όμως που εδώ και τρία χρόνια εκπροσωπεί τους πολίτες ως μέλος της συμπολίτευσης, δε θα έπρεπε να στέκεται και στην ουσία;

Ανακοινώσεις που δηλώνουν την αξιοποίηση σε επιτροπή σα να λάβαμε υπουργείο.. Μια ανακοίνωση όμως για αυτούς που μένουν ακόμα στους οικίσκους δυο χρόνια μετά όχι…

Βέβαια εκεί το εξαντλήσαμε στις φωτογραφίες τη στιγμή του κακού…

Δύσκολοι καιροί για να δείχνει πια ο κόσμος ανοχή σε τέτοια φαινόμενα.

Ας θυμούνται οι παλιοί και φυσικά οι νέοι να διδάσκονται από την ουσία και όχι τη λεζάντα…