Το μεγαλύτερο ηλεκτρικό κρουαζιερόπλοιο έκανε το παρθενικό του ταξίδι

Το παρθενικό του ταξίδι ξεκίνησε από το λιμάνι Yichang στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας το μεγαλύτερο ηλεκτρικό κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο.

Ο λόγος για το Yangtze River Three Gorges 1, το οποίο κινείται με τη βοήθεια μίας τεράστιας μπαταρίας των 7.500 κιλοβάτ την ώρα, η οποία και κατασκευάστηκε από την Contemporary Amperex Technology, τη μεγαλύτερη κατασκευάστρια μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον κόσμο, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το ηλεκτρικό κρουαζιερόπλοιο έχει μήκος 100 μέτρα και πλάτος 16 μέτρα και μπορεί να μεταφέρει έως και 1.300 επιβάτες. Μπορεί να ταξιδέψει για περίπου 100 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση, εξοικονομώντας περίπου 530 μετρικούς τόνους καυσίμου.

«Ένιωσα σχεδόν σαν να γλιστράς σε ομαλό έδαφος», περιέγραψε στην China Daily την Τετάρτη ο Cheng Lu, ένας επιβάτης του πλοίου.

Ο καπετάνιος εξήρε τα συστήματα πλοήγησής του, τα οποία ελέγχονται από έναν υπολογιστή.

«Προηγουμένως, χρησιμοποιούσα την εμπειρία μου για να δω αν κάτι δεν πάει καλά με το πλοίο. Τώρα όλα ελέγχονται από υπολογιστή. Για προβλήματα με την κατανάλωση του ηλεκτρισμού και την αντοχή της μπαταρίας, υπάρχουν στοιχεία για σύγκριση και αυτόματος έλεγχος», δήλωσε σύμφωνα με το Bloomberg.

Προς το παρόν, το κρουαζιερόπλοιο ταξιδεύει στον ποταμό Γιανγκτσέ. Θα ξεκινήσει τα εμπορικά ταξίδια τον επόμενο μήνα.