Το κορίτσια ξενυχτάνε με ένα μυστικό……

Οι γιορτές των Χριστουγέννων σιγά σιγά μας αφήνουν και η σκληρή πραγματικότητα των ανταγωνισμών ενόψει φυσικά των εκλογών μας καλωσορίζει στο νέο έτος.

Όλα δείχνουν εκλογές το πολύ σε τρεις μήνες, οπότε τα επιτελεία των υποψηφίων βρίσκονται σε πυρετό σχεδιασμών και συσκέψεων.

Συγκεκριμένα μαθαίνουμε πως πολλά δείχνουν να αλλάζουν στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Μέχρι τώρα μας είχανε μάθει σε μια μάχη όλοι μαζί χέρι χέρι και φυσικά η σειρά των αποτελεσμάτων γνωστή πριν τις εκλογές.

Κανένα ανταγωνιστικό πλαίσιο μεταξύ των υποψηφίων λες και το να προσπαθείς να ξεχωρίσεις είναι κακό και κατακριτέο.

Φυσικά αυτό το ιδιότυπο μορατόριουμ κόστιζε στο συνολικό αποτέλεσμα της παράταξης στο νόμο.

Αν εξαιρέσουμε το 2015 που το ποτάμι της κατάργησης του μνημονίου με ένα γράμμα και ένα νομό κατέβαινε με ορμή, τα αποτελέσματα του 2019 έδειξαν πως η διαφορά μεταξύ των δυο κομμάτων ήταν χαοτική.

Φυσικά οι 14,5 μονάδες που κέρδισε η ΝΔ τον ΣΥΡΙΖΑ στο νομό μας, δείχνουν ξεκάθαρα πως τα πρόσωπα δεν τράβηξαν στην πτώση του κόμματος από την εξουσία.

Σήμερα λοιπόν τα πράγματα δείχνουν εντελώς διαφορετικά και ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να κάνει τα βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ήδη η επιλογή Τσαπανίδου ξεκίνησε έναν κύκλο γκρίνιας και εσωστρέφειας από όσους δείχνουν να μένουν στο χθες και στη λογική του μικρού κλειστού συστήματος που βόλευε και εξυπηρετούσε.

Δυστυχώς για αυτούς, ακόμη και στο νομό μας τα πράγματα δείχνουν αλλαγμένα και ανανεωτικά.

Η προσθήκη της Μαρίνας Κοντοτόλη σε θέση μάχης, δείχνει ξεκάθαρα πως πλέον έχει τον πρώτο ρόλο του σταυρού της γυναίκας, όπως συνηθίζεται να λέγεται από τους ψηφοφόρους.

Μαχητική, δυναμική και χρόνια στο ελεύθερο επάγγελμα, δείχνει να γνωρίζει πως πρέπει να πλησιάσει τους πολίτες σε αντίθεση με όσους ως τώρα λειτουργούσαν με ένα άοσμο και ρηχό δελτίο τύπου, καταγγέλλοντας τα πάντα χωρίς καμιά ουσιαστική πρόταση στην πράξη.

Η πρώην βουλευτής Παναγιώτα Δριτσέλη, δείχνει να μη μπορεί να ακολουθήσει πια στα νέα δεδομένα. Κέρδισε δυο φόρες τη βουλευτική έδρα αφενός, αφετέρου δε μπόρεσε να αποκτήσει την δέουσα επαφή και να κάνει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ προσωπικούς σταυρούς.

Η αλλαγή στη νοοτροπία και στον τρόπο που πολιτεύεσαι, δεν γίνεται δυστυχώς αιφνιδιαστικά και μπροστά στον κίνδυνο και μόνο του να βρεθείς πίσω από τους αντιπάλους σου.

Είναι κουλτούρα που χτίζεται στο χρόνο και φυσικά κοστίζει προσωπικό χρόνο και επαγγελματικό.

Απόδειξη σε όλα τα παραπάνω, παραθέτουμε  το γεγονός πως το 30% και πλέον των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, έπεσαν στην κάλπη δίχως σταυρό προτίμησης.

Και φυσικά αυτό έγινε όχι γιατί κάποιοι βιάστηκαν να ρίξουν το ψηφοδέλτιο τους και δεν πρόλαβαν, αλλά γιατί δεν ένοιωθαν ταυτισμένοι και πεπεισμένοι, από κανένα υποψήφιο βουλευτή του κόμματος το 2019.

Αν αξιολογήσουμε λοιπόν όλα τα παραπάνω και με δεδομένο πως τον πρώτο λόγο στη δεξαμενή των ασταύρωτων μοιραία τον έχουνε οι νέες προσθήκες, εύλογα θα καταλήξετε και εσείς πως η μάχη θα βγάλει αποτελέσματα που θα φέρουν τα πάνω κάτω.

Κυριακή κοντή γιορτή λοιπόν και ο χρόνος που απομένει θα δείξει αν επαρκεί για να γυρίσει το ματς ή είναι απλά μια τυπική διαδικασία μέχρι το τέλος….