Θανάσης Λιούτας: Δωρεάν και χωρίς γραφειοκρατία τηλεοπτικό σήμα στους κατοίκους των δυσπρόσιτων περιοχών

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε ότι ξεκινάει η λειτουργία της πλατφόρμας για τη δράση «Λευκές Περιοχές» για να δοθεί δωρεάν και χωρίς γραφειοκρατία τηλεοπτικό σήμα σε μόνιμους κατοίκους σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές σε όλη τη χώρα μας και στον Νομό Τρικάλων.

Πρόκειται για μια σημαντική λύση, με την οποία αποκτούν πρόσβαση σε τηλεοπτική κάλυψη περιοχές και οικισμοί που έως τώρα ήταν εκτός αυτής.

Ο Θανάσης Λιούτας δήλωσε την ικανοποίησή του από τη συγκεκριμένη απόφαση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ο Τρικαλινός Βουλευτής είχε ενημερωθεί για το πρόβλημα αυτό από κατοίκους πολλών δυσπρόσιτων περιοχών σε ολόκληρο τον Νομό Τρικάλων και στη συνάντησή του με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, είχε ζητήσει την εξεύρεση της λύσης.

Ειδικότερα, με την πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μέσω της ιστοσελίδας, https://white-areas.gov.gr, οι δικαιούχοι από όλοι την Ελλάδα, μέχρι και τις 15 Ιουλίου 2021, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση ψηφιακά, χωρίς να προσκομίσουν δικαιολογητικά, καθώς όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα αντλούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες μέσω διαλειτουργικότητας.

Παράλληλα διατηρείται και η δυνατότητα της εξυπηρέτησης των δικαιούχων και από τα κατά τόπους ΚΕΠ (το μόνο που χρειάζεται σε αυτή την περίπτωση είναι οι δικαιούχοι να έχουν μαζί τους το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και τον ενδεκαψήφιο Αριθμό Παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειάς). Τόσο η πρόσβαση, όσο και η εγγύηση για τον εξοπλισμό παρέχονται δωρεάν για διάστημα οκτώ ετών.