Θα ξαναζωντανέψει το … «Παυσίλυπο» του Παλαμά;

Ρεπορτάς Κωστής Κριτσιάνης

Για πολλά χρόνια το πάρκο «Αστέριον»  αποτελούσε τον σημαντικότερο πόλο έλξης για την πόλη του Παλαμά, ένα μικρό …Παυσίλυπο συνδυάζοντας ένα όμορφο αλσύλλιο με την παιδική χαρά και ένα δημοτικό κατάστημα- αναψυκτήριο που συγκέντρωνε πολύ κόσμο για καφέ, αναψυκτικά ακόμα και φαγητό.

Με την πάροδο του χρόνου και για διάφορους λόγους η εικόνα αυτή άλλαξε: το πράσινο υποβαθμίστηκε, η παιδική χαρά υπέστη τη φθορά του χρόνου, το δημοτικό κατάστημα παραμένει για πολλά χρόνια  χωρίς ενοικιαστή, οι κάτοικοι έπαψαν να  επισκέπτονται το χώρο και το «Αστέριον» αποκτούσε ζωή μόνο την περίοδο των εκδηλώσεων της Αποκριάς…

Το τελευταίο διάστημα ο δήμος Παλαμά επιχειρεί να επαναφέρει τη… ζωή στο πάρκο Αστέριον, ώστε να ξαναγίνει πόλος έλξης για ντόπιους και επισκέπτες της πόλης.

Έτσι μετά από μια συντονισμένη παρέμβαση στο πράσινο του πάρκου με την κοπή κάποιων παλιών δένδρων (επικίνδυνες λεύκες και ένα ξερό κυπαρίσσι) την φύτευση νέων για την αντικατάστασή τους και τη συνολικότερη περιποίηση των υπολοίπων δένδρων, τον εκσυγχρονισμό της παιδικής χαράς και τον εξοπλισμό της με σύγχρονα όργανα που πληρούν τις προβλεπόμενες προδιαγραφές ασφαλείας και την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού  έργα ύψους άνω των 200.000€ που ολοκληρώνονται, ήρθε η σειρά του δημοτικού καταστήματος…

Έπειτα από τις σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και τις Οικονομικής Επιτροπής που καθόρισε τους όρους δημοπράτησης το δημοτικό κατάστημα που βρίσκεται στο «Αστέριον» δημοπρατείται ξανά, αφού προηγήθηκε και αντικατάσταση των παλιών κουφωμάτων, με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα υπάρξει ενδιαφέρον και εκμισθωτής.

Η σχετική διακήρυξη που δημοσιοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες προβλέπει την διενέργεια πλειοδοτικής φανερής και προφορική δημοπρασίας για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου επιφάνειας 89,52 τ.μ. Η δημοπρασία θα διεξαχθεί την 14η Ιανουαρίου 2022, ημέρα Παρασκευή και από ώρα 11.00π.μ. έως 11.30π.μ. στο Δημοτικό κατάστημα Παλαμά. Ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς (κατώτερο μηνιαίο μίσθωμα) ορίζεται το ποσό των 100 ευρώ.

Όπως ανέφερε στο ΚarditsaLive.Net ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γ. Σακελλαρίου η Δημοτική Αρχή επιδιώκει να ξαναδώσει στο πάρκο την χαμένη του αίγλη «Το Αστέριον είναι σημείο αναφοράς για την πόλη του Παλαμά και την ευρύτερη περιοχή και θέλουμε να ξαναζωντανέψει. Με τις παρεμβάσεις που δρομολογήσαμε με την κατασκευή σύγχρονης παιδικής χαράς με ασφαλή όργανα που ολοκληρώνεται σύντομα, την βελτίωση του πρασίνου, τη συντήρηση και τη δημοπράτηση του καταστήματος που ευελπιστούμε ότι αυτή τη φορά θα ενοικιαστεί, πιστεύουμε ότι ο στόχος να ξαναγίνει πόλος έλξης θα επιτευχθεί»