Τέλος με τους ηγέτες αριστερούς και δεξιούς….

Γράφει ο Ηλίας Καραμάνος

ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΥΣ….
Μπορείτε όμως να κάνετε κάτι πιο απλό….
Να φτιάξετε μια καινούργια
ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ.
Διαφορετικά αφήστε την ΜΙΖΕΡΙΑ να διαπρέπει…. και τους ΑΡΙΣΤΟΥΣ να αλωνίζουν…
Σύγχρονη Κεντροαριστερα πάνω στα θεμέλια της παλιάς (δημοκρατικός σοσιαλισμός μαζί με κοινωνικό φιλελευθερισμο)
ή κάτι καινούργιο;;;;
Υπάρχει άραγε “πολιτική μήτρα” που μπορεί να γεννήσει μια “νέα” ή να ξαναγεννήσει την “παλιά” κεντροαριστερά βαφτίζοντας την “νέα”;;;;
Η “γέννησή της” ίσως αγγίζει τα όρια του ρομαντισμού μπορεί και κάτι περισσότερο …
Η κεντροαριστερά εδώ και πολύ καιρό έχει πάψει να παράγει πολιτική, να παράγει θέσεις και αρχές, να δημιουργεί στόχους και οράματα, ενώ δείχνει αποκομμένη από τη νεολαία.
Το μόνο και κυρίαρχο μέλημά της (πιο σωστά των ανθρώπων που την εκφράζουν και την εκπροσωπούν) είναι η πολιτική τους επιβίωση και η αγωνία για το πως θα ξαναμπεί ή θα ξαναμπούν στο παιχνίδι της εξουσίας.
Και όπως διαχέεται στην περιρρεουσα ατμόσφαιρα ετοιμάζονται να υπογράψουν συμβόλαια ο ένας με τους Κυριακουλιδες και ο άλλος με τους Τσιπραιους… (Απλή αναλογική γαρ…).
Για αυτό οι πλαστικές σημαίες, οι ανοιχτές συγκεντρώσεις, οι παλιές φωτογραφίες, τα στοιχηματικα γραφεία, οι διοχοτευμενες δημοσκοπήσεις… Αν κάνει εμφάνιση και ο Μπιρσιμ… πλέον δεν περιμένουμε κάτι άλλο παρά επιστροφή στο 1981….
Το μοναδικό και το σημαντικότερο στοίχημα είναι η συμμετοχή. Όλα τα άλλα είναι μόνο…. για να έχουμε να λέμε…
Προφανώς το σύστημα έχει κάνει την επιλογή του… όμως για να δικαιωθεί χρειάζεται πρώτα να πείσει τον κόσμο να συμμετέχει και στη συνέχεια, αν ο κόσμος συμμετέχει, να στηρίξει την επιλογή του…
Θυμάμαι το 2015 με τις εσωκομματικές της Ν. Δ. που ο Τζιτζικώστας σάρωνε στα γκάλοπ αλλά στο τέλος ο κόσμος έβγαλε Μητσοτάκη… καθότι ήταν η επιλογή του συστήματος και ο πιο κατάλληλος για να υλοποιήσει τις απαιτήσεις και τις ορέξεις των ολιγαρχων…
Φτιάξτε επομένως μια νέα και σύγχρονη κεντροαριστερα με καινούργια υλικά (μακρυά από ανακυκλώσιμα)….
Αν δεν μπορείτε τότε, αφήστε την
Ν.Δ. και τους “άριστους” να αλωνίζουν και την μιζέρια να διαπρέπει και εμάς στείλτε μας, όσο πιο βαθιά γίνεται, στο “περιθώριο” ….
Έτσι κι αλλιώς εδώ και πολλά χρόνια το “περιθώριο” είναι συνειδητή μας επιλογή…

Ηλίας Καραμάνος