Τα βάσανα και τα αδιέξοδα της μικρομεσαίας αγροτιάς δεν έχουν τελειωμό

Τελειωμό δεν έχουν τα βάσανα των  βαμβακοπαραγωγών στον Δήμο Φαρκαδόνας και κυρίως  στα χωριά Πετρόπορο και Νομή, οι καλλιέργειες των οποίων χτυπήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και βροχοπτώσεις.

Το χαλάζι της 20ης Ιουνίου είχε προκαλέσει σημαντικές ζημιές σε καλλιέργειες βαμβακιού. Όσες καλλιέργειες  βαμβακιού δεν είχαν καταστραφεί ολοσχερώς  καθυστερήσαν  σημαντικά να αναπτυχθούν και η συγκομιδή δεν έχει ακόμα ξεκινήσει. Και, σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε τώρα και η κακοκαιρία «Αθηνά» και από πίσω ο «Μπάλλος» για να αποτελειώσει τις βαμβακοκαλλιέργειες και να κάνει τους βαμβακοπαραγωγούς να μιλάνε ακόμη και για ολοκληρωτική καταστροφή.

Όπως αναφέρουν στο Farkadonaday.gr οι παραγωγοί οι καλλιέργειες των οποίων  υπέστησαν ζημία λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων,  η φετινή χρονιά εξελίσσεται σε μια από τις χειρότερος χρονιές. Επιπλέον  επισημαίνουν τον κίνδυνο που υπάρχει μεγάλες ποσότητες να μείνουν στα χωράφια αλλά και εάν καταφέρουν να τα μαζέψουν τονίζουν ότι  θα υπάρξουν μεγάλες απώλειες καθώς σε μεγάλο  ποσοστό το βαμβάκι έχει «καραμελώσει».

Βουλευτές και τοπικοί άρχοντες οφείλουν να προβούν στις δέουσες ενέργειες  για να στηριχθούν οι αγρότες και ειδικά όταν πρόκειται για καταστροφές που οφείλονται σε καιρικά φαινόμενα, η αντίδραση της Πολιτείας πρέπει να είναι άμεση.