Τα μυστικά για την τέλεια μαμαδίστικη μαρμελάδα βερίκοκο

Μαρμελάδα βερίκοκο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής
20 μεγάλα κομμάτια βερίκοκα
800 γραµ. ζάχαρη
1/2 λεμόνι (χυμός)

Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο,  πρέπει να διαλέξουμε τα φρούτα µας να είναι ώριμα και χωρίς χτυπήματα. Τα πλένουμε πολύ καλά και αφαιρούμε τα κουκούτσια για τη μαρμελάδα βερίκοκο.  Τα τοποθετούμε σε μικρό πυράντοχο σκεύος εναλλάξ µε τη ζάχαρη.  Τα καλύπτουμε µε μεμβράνη.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο για µία νύχτα.  Στο διάστημα αυτό τα ανακατεύουμε µία µε δύο φορές. Την επόμενη μέρα η ζάχαρη πρέπει να έχει λιώσει και να είναι σαν σιρόπι.  Αδειάζουμε το μείγμα σε κατσαρόλα µε χοντρή βάση.  Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20΄, έως ότου η μαρμελάδα να αφήνει στρώση στην ανάποδη μεριά της κουτάλας. Στο τελευταίο βράσιμο προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε 1΄-2΄.  Αποσύρουμε από τη φωτιά και με ζεστή τη μαρμελάδα βερίκοκο, γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.