ΣΥΡΙΖΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Όλες και όλοι στην απεργία και τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων

Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου όλες και όλοι συμμετέχουμε στην απεργία και τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων  απέναντι στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Ενώνουμε τη φωνή μας για να μην περάσει το νομοσχέδιο Γεωργιάδη – Μητσοτάκη, που διαλύει βασικά εργασιακά δικαιώματα,  επιδεινώνει όρους  και συνθήκες εργασίας  και υποβαθμίζει  τη  ζωή  χιλιάδων εργαζομένων.

Για να μην περάσουν:

Για να μην περάσει

Η κυβέρνηση προσπαθεί -ως συνήθως- να κρύψει τις επιπτώσεις του νομοσχεδίου πίσω  από ψέματα και επικοινωνιακά παιχνίδια, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα ή ρίχνοντας την ευθύνη σε μια ευρωπαϊκή οδηγία που είναι σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση.

¨Όμως η πραγματικότητα είναι ότι,  την ώρα που στην Ευρώπη έχει ανοίξει ο διάλογος για μείωση  του εργάσιμου χρόνου, στην Ελλάδα η κυβέρνηση της ΝΔ προκειμένου να εξυπηρετήσει μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, νομοθετεί  δωρεάν υπερωρίες, κατάργηση του 8ωρου και του 5νθήμερου. Την ώρα που στην Ευρώπη, ακόμα και χώρες που είχαν υιοθετήσει τις ακραία ευέλικτες μορφές εργασίας σήμερα τις καταργούν, η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Γεωργιάδη τις νομοθετεί.