Συστατικά
- 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
- 1 κουτ. της σούπας ντοματοπελτέ
- 1 κουτ. της σούπας κύμινο
- 400 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 500 ml ζωμός λαχανικών
- 400 γρ. φασόλια
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
- χυμός από 2 λάιμ
Τρόπος Μαγειρέματος
- Από βραδύς, αφήνεις τα φασόλια να μουλιάσουν σε ένα νερό και την επόμενη ημέρα αδειάζεις το νερό και τα μη καθαρισμένα φασόλια.
- Σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο, σοτάρεις το σκόρδο και το κρεμμύδι, μέχρι να αποκτήσουν ροδαλό χρώμα. Προσθέτεις τον πελτέ ντομάτας και τα μπαχαρικά, ανακατεύεις και το αφήνεις να τσιγαριστεί για 3 λεπτά σε μέτρια ένταση.
- Ανοίγεις το καπάκι, γεμίζεις την κατσαρόλα με νερό στην μέση, ρίχνεις τη σάλτσα ντομάτας, ομογενοποιείς και αφήνεις να βράσει για 10 – 15 λεπτά.
- Προσθέτεις την πιπεριά και τα φασόλια, ανεβάζεις φωτιά, σκεπάζεις με το καπάκι και αφήνεις να βράσει για 50 λεπτά.
- Ρίχνεις το χυμό από λάιμ και σερβίρεις.