Συνεχίζονται οι περιοδείες στα χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας

Μετά την πρόσφατη, άκρως επιτυχή, ειδική συγκέντρωση στην Οιχαλία για το πλατανόδασος που κινδυνεύει και την δήλωση του Δασάρχη ότι το Δασαρχείο Τρικάλων σταματά οριστικά την κοπή των πλατάνων, λόγω των αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας, η Δημοτική Κίνηση ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ με υποψήφιο Δήμαρχο Φαρκαδόνας τον Χρήστο Σταμόπουλο, δίνει σήμερα στη δημοσιότητα το πλήρες πρόγραμμα περιοδειών και ομιλιών στα 18 χωριά του Δήμου.

Πρόκειται για τον πρώτο κύκλο περιοδειών και συγκεντρώσεων που αναμένεται να πάρουν τον χαρακτήρα Λαϊκών Συνελεύσεων, όπως συνέβη με την ως άνω πρώτη συγκέντρωση στην Οιχαλία, καλύπτοντας έτσι την ολοσχερή απουσία σχέσεων μεταξύ της υπάρχουσας Δημοτικής Αρχής και της κοινωνίας.

Δημοκρατία παντού είναι το μότο της νέας Κίνησης. Καλός πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης και ακόμα καλύτερος αυτός που συμμετέχει ο ίδιος στα κοινά.

Τέρμα η αδιαφορία, το σκοτάδι και οι όποιες λοβιτούρες και λαμογιές βασίλευαν μέχρι τώρα στον Δήμο μας.

Η Δημοτική Κίνηση έχει ήδη δημιουργήσει πυρήνες σε αρκετά από τα χωριά του Δήμου. Δεξιοί, κεντρώοι, αριστεροί, ανένταχτοι, άνθρωποι που ουδέποτε είχαν ασχοληθεί με τα κοινά μέχρι τώρα, θρησκευόμενοι και άθρησκοι, άνθρωποι κάθε επαγγέλματος ή ιδιότητας, κτηνοτρόφοι, γεωργοί, εργάτες, υπάλληλοι, άνεργοι, έμποροι, βιοτέχνες, επιχειρηματίες, συνταξιούχοι και νέοι, εκπαιδευτικοί και επιστήμονες μπορούν να ενταχθούν στο ποτάμι της μεγάλης αλλαγής που έρχεται στον Δήμο Φαρκαδόνας.

Το πρόγραμμα των περιοδειών και ομιλιών στα χωριά (α΄ κύκλος), που θα γίνεται από κλιμάκιο μελών της Κίνησης με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο, θα κρατήσει περίπου 40 μέρες (10 Νοεμβρίου- 20 Δεκεμβρίου) και έχει ως εξής:

Μέσα από τις περιοδείες, τις συγκεντρώσεις, τον συνεχή διάλογο με τον λαό και τη γνώση μας θα καταρτιστεί το Πρόγραμμα που πρόκειται να υλοποιηθεί την επόμενη τετραετία στον Δήμο Φαρκαδόνας.

Αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, λαϊκές συνελεύσεις, λογοδοσία στον λαό και διαφάνεια, κοινωνική προσφορά, προστασία των δημόσιων χώρων και του δημόσιου χρήματος, αναγκαία και χρήσιμα έργα, αποκάλυψη όλων των σκανδάλων που απομύζησαν το δημοτικό χρήμα και οδήγημα των ενόχων στον εισαγγελέα, προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και ανάδειξη του πολιτιστικού μας αποθέματος και των ιστορικών μνημείων, φροντίδα για την τρίτη ηλικία, σωστή κοινωνικοποίηση και εκπαίδευση της πρώτης ηλικίας, ισόρροπη ανάπτυξη όλων των χωριών του Δήμου μας στην κατεύθυνση της πραγματικής ενοποίησης και ανάπτυξης όλου του Δήμου.