Στα γραφεία της εταιρίας MITA στη Μάλτα πραγματοποιήθηκε στα μέσα Ιουνίου η 6η σύνοδος ολομέλειας του ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου inGOV..
Οι 12 εταίροι πραγματοποίησαν εργαστήρια, που επικεντρώθηκαν στη ανταλλαγή νέων ιδεών, καινοτόμων προσεγγίσεων και αναζήτηση κοινών στρατηγικών μεθόδων σε προκλήσεις, έτσι ώστε να συνεχιστεί η επιτυχής υλοποίηση του έργου, που στοχεύει στη συν-διαμόρφωση του μετασχηματισμού της δημόσιας διακυβέρνησης.
Το έργο Horizon 2020 “Inclusive Governance Models and ICT Tools for Integrated Public Service Co-Creation and Provision” (inGov) θα εφαρμόσει 4 πιλοτικές δοκιμές στη Μάλτα, την Κροατία, την Ελλάδα και την Αυστρία. Η πιλοτική δοκιμή που αφορά στην Ελλάδα, και για την οποία υπεύθυνος εταίρος είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, επικεντρώνεται στον επανασχεδιασμό και ψηφιοποίηση της διαδικασίας έκδοσης και ανανέωσης εκπτωτικών καρτών πολιτών με αναπηρία για τις δημόσιες συγκοινωνίες.
Στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα inGOV, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και συγκεκριμένα η Δ/ΝΣΗ Αναπτυξιακού Προγραμματισμού μέσω του Τήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & Πρωτοβουλιών, προχωρά με την πιλοτική αυτή δράση στοχεύοντας στην παροχή καινοτόμων μοντέλων διακυβέρνησης που υποστηρίζονται από ΤΠΕ (Τεχνολογία Πληροφορίας κι Επικοινωνιών), καθώς και εφαρμογών για κινητές συσκευές, που θα επιτρέψουν τη συνεργασία των ενδιαφερόμενων μερών στη συν-δημιουργία περιεκτικών και προσβάσιμων Ολοκληρωμένων Δημόσιων Υπηρεσιών (IPS) για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Παράλληλα, οδηγεί σε απλοποίηση διαδικασιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων με αναπηρία.
Αντιλαμβανόμενη πλήρως το ρόλο της και αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των πολιτών, η Περιφέρεια Θεσσαλίας αξιοποιεί κάθε πηγή χρηματοδότησης και διαθέσιμης πληροφορίας, προκειμένου να συν-σχεδιάσει και συν-δημιουργήσει ολοκληρωμένες δημόσιες υπηρεσίες προς όφελος των πολιτών, πλήρως εναρμονισμένες στα σύγχρονα Ευρωπαϊκά πρότυπα.