Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΕΙΝΚΥΛ αύριο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας: “Τέρμα στον αυταρχισμό και στα απροκάλυπτα ψεύδη”

Τέρμα στον αυταρχισμό, στα απροκάλυπτα ψεύδη και την αήθη παραπλάνηση των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και του λαού της πόλης. Η Ένωση Ιατρών Νοσηλευτηρίων Κέντρων Υγείας Λάρισας (Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Λ) καλεί τους εργαζομένους του Γ.Ν. Λάρισας και τους φορείς της πόλεις σε συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας  και ανοικτή Γενική Συνέλευση την Πέμπτη, 07Ιανουαρίου 2021, ώρα 11:00 π.μ. στον αύλειο χώρο του Γ.Ν. Λάρισας.

Η κυβέρνηση, η διοίκηση της 5ηςΥ.ΠΕ και η διοίκηση του Γ.Ν. Λάρισας απαντούν στις πρόσφατες μαζικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Γ.Ν.Λ για την αποκατάσταση της λειτουργίας του Νοσοκομείου, που είχαν και την δεδηλωμένη στήριξη του λαού της Λάρισας, των εργαζομένων και φορέων της πόλης, με εμπαιγμό, υπαναχωρώντας από τις δημόσιες δεσμεύσεις τους για επαναλειτουργία του Νοσοκομείου.

Και οι πιο δύσπιστοι πλέον έχουν πεισθεί ότι η συμπεριφορά τους προς το Γ.Ν.Λ και τους εργαζομένους του και οι αποφάσεις τους, συντείνουν στην περαιτέρω υποβάθμιση και την σχεδιαζόμενη αλλαγή του χαρακτήρα του Νοσοκομείου, χρησιμοποιώντας την πανδημία ως μέσον και ευκαιρία.

Αφού παραπλάνησαν με ψευδείς δημόσιες δεσμεύσεις τους εργαζόμενους και τον λαό της πόλης για την επαναλειτουργία του Γ.Ν.Λκατά τα ισχύονταγια τα λοιπά νοσοκομεία σε συνθήκες πανδημίας και τον αναλογικό επιμερισμό στα δύο νοσοκομεία της πόλης του βάρους της αντιμετώπισης της πανδημίας, διατηρούν άνω των 50 κλινώντου Γ.Ν.Λ κενές, με πρόβλεψη για ανάπτυξη επί ανάγκης 165 περίπου κλινών, συμπεριλαμβανομένων και των κλινών COVID-ΜΕΘ. Με άλλα λόγια σχεδιάζουν την μετατροπή άνω του 50% της δύναμης του νοσοκομείου σε κλίνες μίας νόσου και διατηρούν ζώσα την ασάφεια για ενδεχόμενη εκ νέου μεταφορά Τμημάτων του Χειρουργικού Τομέα στο Π.Γ.Ν.Λ.Διαταράσσουν με αυτόν το τρόπο, ενδεχομένως ανεπανόρθωτα, την υπόσταση του Νοσοκομείου και την μέλλουσα προοπτική του.Το κυριότερο, δεν έχουν κανένα σχέδιο για την προστασία της υγείας του λαού και στο 3ο κύμα της πανδημίας, που θα μας βρει και πάλι απροετοίμαστους. Προκαλούν μάλιστα ακραία τους υγειονομικούς αλλά και όλον τον λαό, ιδίως τους συγγενείς των νεκρών, όταν δημοσίως αυτοθαυμάζονται για το πόσο καλά τα πήγαμε στο 2ο κύμα.

Όσον αφορά στην διοίκηση του Γ.Ν.Λ οι «αποφάσεις» συνεχίζουν να λαμβάνονται παρατύπως λόγω της αδιανόητης και προκλητικής έλλειψης Διοικητικού Συμβουλίου παρά την από πολλού χρόνου εκλογή και των αιρετών μελών του Συμβουλίου και της ύποπτης μη δημοσίευσης του σχετικού Φ.Ε.Κ.

Παράλληλα παρά την ισχυρή πιθανότητα ενός τρίτου κύματος έξαρσης της πανδημίας αδιαφορούν και αδρανούν για την οργάνωση και την δρομολόγηση λύσεων, με μόνο σχέδιο την εκ νέου μετατροπή του ακραία υποστελεχωμένου και χωροταξικά ακατάλληλου Γ.Ν.Λ σε νοσοκομείο μίας νόσου της COVID19,αδιαφορώντας για τα επακόλουθα που θα έχει αυτό στην ποιότητα και την βιωσιμότητα και νοσοκομείου και στην αντιμετώπιση των αρρώστων της λοιπής νοσηρότητας που βρίσκουν ένα αξιόπιστο, προσφιλές και ποιοτικό καταφύγιο υγειονομικών υπηρεσιών.

Επιπλέον, ενώ με αυταρχικές και χωρίς επιστημονική βάση πολιτικές αποφάσεις επηρέασαν και συνεχίζουν να επηρεάζουν την υγεία και την επιβίωση του λαού της πόλης, αρνούνται να αναλάβουν και την νομική ευθύνη των επιλογών τους. Σχεδίασαν και έδωσαν εντολές για την άσκηση ιατρικής πολέμου (ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα από ανεκπαίδευτους και άσχετων ειδικοτήτων επαγγελματίες υγείας, ανυπαρξία κατάλληλων υποδομών και διαδικασιών για τη βέλτιστη φροντίδα τόσο των COVID19όσο και κυρίως των μη-COVID19ασθενών κ.τ.λ) αλλά δεν αναλαμβάνουν την ποινική και αστική ευθύνη, όσων με δική τους εντολή έγιναν.

Τέλος καμία σοβαρή προετοιμασία δεν γίνεται για το πολυαναμενόμενο στάδιο του εμβολιασμού. Ανεπαρκές αποδεικνύεται το δίκτυο εφοδιασμού, ενώ τα εμβολιαστικά κέντρα θα αποδειχθούν η «μαύρη» τρύπα που θα απορροφήσει όλο το προσωπικό της Π.Φ.Υ παγώνοντας κάθε άλλη δραστηριότητα στα Κέντρα Υγείας. Για τον εμβολιασμό καμία ενίσχυση με προσωπικό της ήδη σοβαρά υποστελεχωμένηςΠ.Φ.Υ. Πάλι «εκ των ενόντων»…

Απαιτούμε: