Στο τέλος και ο Μητσοτάκης ψηφίζει Αγοραστό…

Τις τελευταίες ήμερες δεν αποτελούσε μυστικό στη Θεσσαλία για το αρνητικό κλίμα που υπήρχε για τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό μετά τα τραγικά γεγονότα της κακοκαιρίας Daniel μα και αυτή που ακολούθησε λίγες ήμερες ακόμα.
Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές, που η ένταση του φαινόμενου υπερνικά κάθε μετρό και έργο αναχαίτησης του, όλοι αναζητούνε σε ποιον θα φορτώσουν την ευθύνη για να μη βαρύνει τους δικούς τους ωμούς.
Έτσι κάποιοι έσπευσαν να διακινήσουν σενάρια που ήθελαν τον πρωθυπουργό να παίρνει αποστάσεις από τον υποψήφιο περιφερειάρχη που η ΝΔ στηρίζει σταθερά και αδιάλειπτα από το 2010.
Ωστόσο όπως πολύ σωστά προέβλεπαν όσοι και εμπειρία διαθέτουν από εκλογές αλλά κυρίως σκέφτονται ήρεμα και ώριμα ως τις εκλογές αυτά τα σενάρια θα έχουνε καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος.
Το έργο του Κώστα Αγοραστού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι τεράστιο και αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.
Βεβαία αμφισβήτησή δεν επιδέχεται και η άποψη πως έπρεπε σίγουρα να είχε γίνει καλύτερος προγραμματισμός για την αντιμετώπιση μα κυρίως για τη θωράκιση αυτής της ευλογημένης θεσσαλικής γης.
Ο Αγοραστός πάλεψε και συνεχίζει να παλεύει στην πρώτη γραμμή χωρίς να κρύβεται και να υπεκφεύγει.
Στις εκδηλώσεις της συμμαχίας σε κάθε μια από τις τέσσερις πόλεις έγινε δεκτός με ενθουσιασμό και οι θεσσαλοί πολίτες του έδειξαν έμπρακτα πως θέλουνε να είναι εκ νέου ο διοικητικός ηγέτης της περιφέρειας και να αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες που κρίνονται αναγκαίες για την ανασυγκρότηση μιας Θεσσαλίας χτυπημένης και πληγωμένης βάρια.
Οι πράξεις και τα έργα οδηγούνε τον Αγοραστό και το συνδυασμό του μοιραία στην ανανέωση της εμπιστοσύνης και σε μια νέα θητεία οπού η ευθύνη θα είναι βάρια και η προσδοκία ασφυκτικά μεγάλη.