Στο πλευρό των μονογονεϊκών οικογενειών ο Χάιδος

Τον σύλλογο μονογονεϊκών οικογενειών “Μαζι” επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Χάιδος.

Όπως ο ίδιος αναφέρει σε ανάρτησή του στα social media «πολλές φορές ένας γάμος τελειώνει άδοξα με τα παιδιά όμως να ενώνουν για πάντα τους γονείς. Αυτά τα παιδιά και η σωστή ανατροφή τους , είναι ο στόχος κάθε γονέα που επιφορτίζεται την επιμέλειά τους. Στη σημερινή κοινωνία όμως, δεν είναι όλα ρόδινα για αυτούς τους γονείς που δίνουν μια δύσκολη μάχη .

Μετά από την εποικοδομητική συζήτηση που είχα με τον πρόεδρο αλλά και μέλη του ΔΣ του συλλόγου , μου μεταφέρθηκαν δύο αιτήματα – παράπονα που δυστυχώς όσο δεν ρυθμίζονται θα συνεχίζουν οι έχοντες την επιμέλεια να ανεβαίνουν καθημερινό Γολγοθά.

Συγκεκριμένα , η ανάγκη για θεσμοθέτηση ενός ευέλικτου ωραρίου στην εργασία ώστε η αρχή και το τέλος να μπορεί να συμπίπτει με τα ωράρια των σχολείων των παιδιών .

Δεύτερο κι επίσης ουσιαστικό αίτημα που διεκδικούνε είναι να συμπεριληφθούν οι μονογονεϊκές οικογένειες σε ειδικές κατηγορίες , τόσο ευνοϊκών οικονομικών μέτρων όσο και ευνοϊκών διατάξεων για απαλλαγή ή μείωση παγίων, δημοτικών τελών κλπ αλλά και μοριοδότηση για προτεραιότητα σε προκηρύξεις θέσεων εργασίας.

Τέλος ζητούν ρητή και ξεκάθαρη περιγραφή για το τι θεωρείται μονογονεϊκή οικογένεια και φυσικά ποια είναι τα δικαιώματά τους.

Δε θα σας κρύψω πως βασική μου απορία αλλά και αφορμή της επίσκεψης μου , ήταν να ακούσω από τους φυσικούς αρμόδιους την άποψή τους σχετικά με το νομοσχέδιο της συνεπιμέλειας , για το οποίο έχουν γραφτεί τόσα. Η αλήθεια λοιπόν είναι πως είναι πολύ νωρίς για να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα. Αλλού λύνει προβλήματα, αλλού πιθανώς να δημιουργήσει.

Σε αυτό όμως που συμφωνήσαμε όλοι , είναι πως μοναδική εγγύηση πέραν του Νόμου και τον υποχρεωτικών κανόνων, είναι η κουλτούρα , η παιδεία και η διάθεση να αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί για το καλό των παιδιών .

Τα παιδιά είναι το μεγαλύτερο δώρο κι αν όλοι μας είμαστε οι γονείς που οφείλουμε να είμαστε , είτε είμαστε μαζί είτε χωριστά από το ταίρι μας , τότε και τα παιδιά που σίγουρα δεν τους αναλογεί ευθύνη για τα λάθη μας δε θα δυστυχούνε».