Στήριξη στους συνανθρώπους μας σε Τρίκαλα και Καρδίτσα από το κίνημα ΝΙΚΗ

Με υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα «ΝΙΚΗ», από την πρώτη στιγμή που η  σφοδρή κακοκαιρία «DANIEL» χτύπησε περιοχές της Θεσσαλίας,  χαρτογραφεί ανάγκες που δημιουργήθηκαν, για να συνδράμει, με όσα μέσα διαθέτει, ώστε να αντιμετωπιστούν οι δραματικές επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες της Θεσσαλίας και κυρίως στους Νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας.

Στις 9/9/2023 επισκέφτηκε την Καρδίτσα κλιμάκιο της «ΝΙΚΗΣ» με επικεφαλής τον βουλευτή επικρατείας Κύριο Αποστολάκη Γεώργιο, τον βουλευτή νοτίου τομέα Αθηνών Κύριο Βρεττό Νικόλαο και τον υποψήφιο Βουλευτή Τρικάλων Κύριο Καλαμπάκα Παναγιώτη. Οι βουλευτές, συνοδεία μελών του Κινήματος από Καρδίτσα, Τρίκαλα και Λάρισα, παρέδωσαν το πρώτο μεγάλο φορτίο εμφιαλωμένων νερών στους πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel στον Νομό Καρδίτσας για τις ανάγκες των πληγέντων.

Στην συνέχεια στις 20/09/2023 κλιμάκιο της «ΝΙΚΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ» επισκέφτηκε το χωριό Καλογριανά, που είναι και η γενέτειρα του Αγίου Αρσενίου Ελασσόνος και βρίσκεται ανάμεσα σε Τρίκαλα και Καρδίτσα. Εκεί, στην ενορία της Ζωοδόχου Πηγής Καλογριανών και στον αξιόλογο εφημέριο π.Απόστολο που είναι γνωστός για την ανιδιοτελή προσφορά του προς τον συνάνθρωπο, παραδόθηκαν είδη πρώτης ανάγκης (κουβέρτες, σεντόνια και κλινοσκεπάσματα, πετσέτες, είδη ρουχισμού κ.ά.) για να διανεμηθούν στους αδελφούς μας που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες. Είναι μια μικρή συμβολική χείρα βοηθείας από εμάς, αλλά ελπίζουμε ότι θα βοηθήσουν συνανθρώπους μας να ανακτήσουν, έστω και για λίγο, κάτι από την κατεστραμμένη κανονικότητα.

Στην συνέχεια τα μέλη του κλιμακίου της ΝΙΚΗΣ πραγματοποίησαν αυτοψία σε κατοικίες, καταστήματα και επιχειρήσεις στις πληγείσες περιοχές, συνομίλησαν με κατοίκους, αφουγκραζόμενοι την αγωνία και τις ανησυχίες των ανθρώπων για την επόμενη ημέρα μετά την καταστροφή, ενώ έγιναν αποδέκτες της επιτακτικής ανάγκης των πολιτών για την λήψη μέτρων, τόσο για την άμεση ανακούφισή τους, όσο και για την επιβίωση τους.

Μετά από τη συναισθηματικά φορτισμένη επίσκεψη μας στην περιοχή των Καλογριανών, θέλουμε να μοιραστούμε με εσάς τα συναισθήματα και τις εντυπώσεις μας. Ήταν μια συγκινητική εμπειρία να συναντήσουμε τους ανθρώπους που έχουν υποστεί τις συνέπειες της πλημμύρας και να ακούσουμε τις ιστορίες τους.

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα «Νίκη» πιστεύει ότι η ενότητα και η αλληλεγγύη είναι τα βασικά στοιχεία που μας ενώνουν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Σας καλούμε όλους να σταθείτε δίπλα μας και δίπλα στους πληγέντες, καθώς προσπαθούμε να ανακτήσουν την κανονικότητα στις ζωές τους.

Η «Νίκη» εκφράζει εμπράκτως την συμπαράσταση στους πληγέντες, έτσι ώστε όλοι μαζί να δώσουμε μια απάντηση στην καταστροφή που υφίστανται οι συμπολίτες μας. Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη αναπαράγει ελπίδα και πολιτισμό δίνοντας ένα χέρι βοηθείας στον συνάνθρωπό μας.