Στην τελική ευθεία οι ετοιμασίες για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές στην Κύπρο

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι προετοιμασίες για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου, αναφέρει σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Γενικός Έφορος Αρχιεπισκοπικών Εκλογών, Διευθυντής Ελεγκτικού Τμήματος Εκκλησίας της Κύπρου, Ιωάννης Χαριλάου.

Ερωτηθείς σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι προετοιμασίες και οι διαδικασίες για τη διεξαγωγή των Αρχιεπισκοπικών Εκλογών, στις 18 Δεκεμβρίου, ο κ. Χαριλάου είπε ότι οι διαδικασίες προχωρούν πάρα πολύ καλά σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, όπως τα έθεσαν από την πρώτη μέρα που τέθηκε το θέμα να γίνουν οι εκλογές στις 18 Δεκεμβρίου.

Ερωτηθείς πόσα άτομα θα εργαστούν την ημέρα των εκλογών, ο κ. Χαριλάου είπε ότι 942 θα είναι οι προεδρεύοντες στα εκλογικά κέντρα, θα δουλέψουν άλλοι 2,5 χιλιάδες βοηθοί στα εκλογικά κέντρα και θα εργαστούν άλλες εκατοντάδες που θα πλαισιώνουν και τον Γενικό Έφορο Εκλογών και τους Εφόρους ανά επαρχία.

Αναφορικά με το πόσα εκλογικά κέντρα θα ανοίξουν και πώς κατανέμονται ανά αρχιερατική επαρχία, ο κ. Χαριλάου είπε ότι τα εκλογικά κέντρα θα είναι 942 στο σύνολο παγκύπρια και ανά αρχιερατική επαρχία κατανέμονται ως εξής: Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου 199, Πάφος 136, Κιτίου 121, Κυρηνείας 7,  Λεμεσό 253, Μόρφου 45, Κωνσταντίας και Αμμοχώστου 50, Κύκκου και Τυλληρίας 4, Ταμασού και Ορεινής 74 και Τριμυθούντος και Λευκάρων 53.

Σημείωσε ότι η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 10, θα υπάρχει ένα διάλειμμα από τις 13.00 μέχρι τις 14.00 και μετά θα συνεχίσει από τις 14.00 μέχρι τις 18.00.

Όσον αφορά την καταμέτρηση, ο κ. Χαριλάου είπε ότι θα γίνεται επί τόπου, όπως γίνεται και στις πολιτειακές εκλογές.