Στην «Ώρα της Γης» συμμετέχει η Φαρκαδόνα

Στην «Ώρα της Γης», μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες συμμετοχικές εκστρατείες για το περιβάλλον, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο και διοργανώνεται από τον WWF, συμμετέχει η Κοινότητα Φαρκαδόνας.

Ενώνουμε τη φωνή μας με χιλιάδες πολίτες, αλλά και δεκάδες φορείς, επιχειρήσεις και μνημεία στην Ελλάδα, που θα σβήσουν συμβολικά τα φώτα για μία ώρα το Σάββατο, 26 Μαρτίου 2022, στις 20:30, αναδεικνύοντας την επιτακτική ανάγκη για προστασία της φύσης.

Πιο συγκεκριμένα, φέτος η «Ώρα της Γης», εστιάζει στο κρίσιμο θέμα της βιώσιμης διατροφής, δεδομένου ότι η τροφή (προετοιμασία, προσφορά) αποτελούσε πάντα μια πράξη αγάπης και μια χειρονομία αλληλεγγύης. Ταυτόχρονα όμως, η τροφή αποτελεί τον ισχυρότερο δεσμό μας με τη φύση, καθώς οι διατροφικές μας συνήθειες και επιλογές έχουν άμεση επιρροή στο περιβάλλον συνολικά.

Η Κοινότητα Φαρκαδόνας καλεί πολίτες και επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στην εκστρατεία σβήνοντας τα φώτα την συγκεκριμένη ώρα. Παράλληλα καλούμε μικρούς και μεγάλους να προσέλθουν στην πλατεία της Φαρκαδόνας το Σάββατο στις 20.30, με φαναράκια και κεράκια ώστε όλοι μαζί να στείλουμε το μήνυμα της ανάγκης υπεράσπισης του πλανήτη.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Φαρκαδόνας

Θάνος Κούτσικος