Στα ροζ για καλό σκοπό η… Ειρήνη

Συμβολικό περίπατο, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, διοργάνωσε το απόγευμα του Σαββάτου 29ης Οκτωβρίου το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας και ο Σύλλογος Γυναικών Φαρκαδόνας.

Γυναίκες όλων των ηλικιών, ματαξύ αυτών και η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής Ειρήνη Κακαΐτσα, φορώντας ροζ μπλουζάκι περπάτησαν στους δρόμους από το Κέντρο Κοινότητας έως το Δημαρχείο, τονίζοντας την ανάγκη πρόληψης και την καθοριστική της σημασία στον καρκίνο του μαστού.

Στον σύντομο χαιρετισμό της, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής Ειρήνη Κακαΐτσα, στέλνοντας το μήνυμα ότι καμία γυναίκα δεν είναι μόνη στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού, τόνισε πόσο σημαντική είναι η πρόληψη καθώς σώζει ζωές, προτρέποντας όλες τις παριστάμενες γυναίκες να μην αμελούν τον τακτικό προληπτικό έλεγχο με μαστογραφία.

Αγαπημένες μου… «κάλλιον του θεραπεύειν το προλαµβάνειν» είχε πει ο πατέρας της ιατρικής Ιπποκράτης. Αφιερώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας και μην αμελείτε τον τακτικό έλεγχο στο γυναικολόγο σας. Η σωστή πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζουν κυριολεκτικά ζωές.