Σκιάθος: Αμετανόητοι οι τουρίστες – Στάθηκαν σε απόσταση αναπνοής από τις τουρμπίνες του αεροπλάνου

Για μια σέλφι ή ένα βίντεο στο τικ τοκ, οι τουρίστες συνεχίζουν να αψηφούν τις προειδοποιητικές σημάνσεις και τα φανάρια και μία ημέρα μετά τον τραυματισμό τουρίστριας, πήγαν ξανά στο αεροδρόμιο της Σκιάθου και στάθηκαν σε απόσταση αναπνοής από τις τουρμπίνες του αεροπλάνου.

Μέσα σε 10 ημέρες 2 τουρίστες τραυματίστηκαν βαριά, μια 61 ετών γυναίκα παρασύρθηκε από την ώθηση των τουρμπινών, ενώ ένας άνδρας εκτινάχθηκε μέσα στη θάλασσα.

Χαμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το plain spotting

Το plain spotting, δηλαδή η παρατήρηση αεροσκαφών, είναι από τα πιο δημοφιλή χόμπι και μάλιστα οι λάτρεις του είδους όπως βλέπετε σε ειδική ιστοσελίδα στο ίντερνετ έχουν χαρτογραφήσει τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο, με τις εντυπωσιακότερες προσγειώσεις και απογειώσεις αεροπλάνων.

Μάλιστα υπάρχει και χάρτης των αεροδρομίων της Ελλάδας, με διαδρόμους προσγειώσεις και απογειώσεις που προσφέρονται για plain spotting, με τους ειδικούς να προτείνουν και τα αεροδρόμια της Κέρκυρας και της Σάμου για τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες, ενώ η Σκιάθος ξεχωρίζει ως το πιο τέλειο μέρος για να παρακολουθείς τα αεροπλάνα να περνάνε χαμηλά πάνω από το κεφάλι σου.

Το δημοφιλέστερο αεροδρόμιο στον κόσμο για απογειώσεις και προσγειώσεις αεροπλάνων, θεωρείται το αεροδρόμιο του Saint Martin στην Καραϊβική καθώς βρίσκεται μόλις 200 μέτρα από την αμμουδιά, με δεκάδες τουρίστες να συρρέουν στα συρματοπλέγματα του αεροδρόμιου για να τους χτυπήσει ο αέρας των κινητήρων του αεροπλάνου.

Μάλιστα πριν από 5 χρόνια, μια τουρίστρια από τη Νέα Ζηλανδία, έχασε τη ζωή της όταν εκσφενδονίστηκε με δύναμη στο έδαφος.

Πολλά ατυχήματα δεν έχουν γίνει, δηλαδή το αντίστοιχο της Σκιάθου που είναι στην Καραϊβική το αεροδρόμιο του Σεν Μαρτέν, που είναι το αντίστοιχο και πολύ γνωστό παγκοσμίως για ακριβώς τον ίδιο λόγο, έχουν γίνει σαφώς περισσότερα, εκατοντάδες τέτοια παρόμοια ατυχήματα, όμως επειδή είναι ατραξιόν του νησιού αυτού ισχύει κανονικά ότι κάποιος μπορεί να πάει εκεί πέρα και να κάνει ό,τι καταλαβαίνει.

Ο δήμος Σκιάθου εξετάζει το ενδεχόμενο να μπει φύλακας στο συγκεκριμένο σημείο, έτσι ώστε να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας

Η 61 ετών γυναίκα που τραυματίστηκε σοβαρά την Πέμπτη, είναι καλύτερα στην υγεία της και αναμένεται να πάρει εξιτήριο τις επόμενες ημέρες.