Σήμερα, σπάσαμε τον φόβο! Τους τον επιστρέψαμε!

Μήνυμα της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών για τη χθεσινή Απεργία! Σήμερα, σπάσαμε τον φόβο!

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες απεργούς εκπαιδευτικούς στα Τρίκαλα  που μαζί με πολλές χιλιάδες συναδέλφους σε όλη τη χώρα  κυριολεκτικά, σήμερα, πλημμύρισαν τους δρόμους, σε συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια γεμάτα παλμό και μαχητικότητα.

Η μεγάλη συμμετοχή στην απεργία, σε ποσοστά που αγγίζουν τη συμμετοχή της απεργίας του Οκτώβρη του 2021, επιβεβαιώνει το δίκιο του αγώνα μας, την ανάγκη να συνεχίσουμε, μέχρι τέλους, την πάλη ενάντια στο κατηγοριοποιημένο σχολείο που προσπαθούν εδώ και 40 χρόνια να φέρουν όλες μαζί και εναλλάξ οι κυβερνήσεις, με βάση τις κατευθύνσεις ΕΕ και ΟΟΣΑ.

Σήμερα, οι εκπαιδευτικοί διατρανώσαμε  ότι δεν πάει άλλο με το υποβαθμισμένο σχολείο, τις απαρχαιωμένες σχολικές υποδομές, την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση, τους τσακισμένους μισθούς και την εργασιακή ανασφάλεια, τα αναλυτικά προγράμματα των εφήμερων δεξιοτήτων και τη λειτουργία των σχολείων με όρους επιχείρησης.

Σήμερα, σπάσαμε τον φόβο! Τους τον επιστρέψαμε!

Αποδείχθηκε στην πράξη πως οι εκπαιδευτικοί δεν είμαστε μόνοι! Έχουμε  στο πλευρό μας , τους γονείς, τους μαθητές μας,. Σήμερα μίλησαν οι πολλοί! Μίλησε το δίκιο μας! Με την αισιοδοξία της σημερινής μαζικής απεργίας, έχουμε χρέος και ευθύνη, απέναντι στον παιδαγωγικό μας  ρόλο, τους γονείς και τους μαθητές τους, να συνεχίσουμε αταλάντευτα την πάλη για ένα σχολείο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, που θα παρέχει ουσιαστική ολόπλευρη μόρφωση σε ΟΛΑ τα παιδιά, χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς!

Η σημερινή μεγάλη απεργία ένα δρόμο δείχνει: Ο αγώνας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, που κατηγοριοποιεί σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς, θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί!