Σε ευχάριστο κλίμα έγινε η συνάντηση Οικουμενικου Πατριάρχη – Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου

Σε ευχάριστο κλίμα έγινε η συνάντηση Πατριάρχου – Αρχιεπισκόπου στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών χθες αργά το απόγευμα.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο υποδέχτηκε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης στην είσοδο της οδού Αγίας φιλοθέης, ενώ τον περίμενε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος με τους συνεργάτες του στα σκαλιά της Αρχιεπισκοπής.

Ο κ. Ιερώνυμος καλωσόρισε τον Πατριάρχη και του ευχήθηκε να περάσει καλά στην Αθήνα, ενώ σημείωσε ότι είναι υπόδειγμα για όλους.

Ο κ. Βαρθολομαίος από την πλευρά του απάντησε πως πάντοτε όταν είναι κοντά του περνάει όμορφα και τον ευχαρίστησε για την υποδοχή και την έμπρακτη αγάπη ευχόμενος για τα ονομαστήρια του και εξέφρασε την λύπη του που δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν το συλλείτουργο στη Μηχανιώνα.

Οι δύο άνδρες της εκκλησίας είχαν πάνω από 1 ώρα σε ιδιαίτερη επαφή στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου ενώ αργότερα σε θερμό κλίμα χαιρέτησαν τις δυο αποστολές της Κωνσταντινούπολης και της Αθήνας.

Είναι η δεύτερη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Ελλάδα μέσα σε λίγες ημέρες καθώς από τις 25 Μαϊου μέχρι και την 1η Ιουνίου επισκέφθηκε τη Βόρεια Ελλάδα.