Σχέδια επί χάρτου με φόντο τις εκλογές του 2023 στο Δήμο Φαρκαδόνας

Είμαστε ακόμα στη  μέση της θητείας της δημοτικής αρχής  και εντούτοις έχουνε ξεκινήσει έντονα οι συζητήσεις για την επόμενη  μέρα στο δήμο Φαρκαδόνας.

 

Ο απροσδόκητος θάνατο του Γιάννη Σακελλαρίου άφησε ένα δυσαναπλήρωτο κενό και δημιούργησε προσδοκίες για το δημαρχιακό θώκο σε ενδιαφερόμενους  νέους και παλιούς ανιχνεύοντας  όλοι  ευκαιρίες που θα προκύψουν την επόμενη μέρα εξαετίας αυτής της απώλειας.

 

Η μείζων αντιπολίτευση  με επικεφαλής τον Μιχάλη Μπαγιώτη έχει χαράξει την πορεία της και θα διεκδικήσει εκ νέου τη διοίκηση του δήμου Φαρκαδόνας. Επιπλέον σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να αθροίσουμε και μεταγραφές που ακούγονται πως ο κ. Μπαγιώτης έχει εξασφαλίσει για την ενίσχυση της νυν ομάδας.

 

Η παράταξη  της ελάσσονος αντιπολίτευσης δείχνει μέσου της δραστηριότητας του επικεφαλής Θανάση Μεριβάκη να μην τα παρατάει τα όπλα και να βάζει πλώρη για μια μάχη μέχρις εσχάτων  ώστε να επιστρέψει το 2023 στο δημαρχιακό μέγαρο.

 

Εκεί που θα λέγαμε  πως τα νερά είναι θολά είναι στην παράταξη της Λένας Χαλβατζά μιας και αυτή τη στιγμή τουλάχιστον υπό το φως του ήλιου δεν υπάρχει κάποια εμφανείς δραστηριότητα.

 

Εντούτοις σύμφωνα με πήγες του Farkadonaday.gr  γίνονται τον τελευταίο καιρό συζητήσεις και συναντήσεις με σκοπό η κυρία Χαλβατζά  να δώσει ξανά τη μάχη του δήμου εκφράζοντας  ένα κοινό με υπερκομματικό πρόσημο μακριά από τα κομματικά στεγανά και απαλλαγμένη από πάσης φύσεως κηδεμονίες  και βαρωνίες προσώπων και συστημάτων  που έως τώρα πονέσανε τους δημότες με τις επιλογές τους.

 

Οι καλά γνωρίζοντας των λεπτομερειών του δήμου Φαρκαδόνας τονίζουν πως η εκ νέου κάθοδος της κ. Χαλβατζά αν επιτευχθεί με ένα τρόπο διαφορετικό από αυτόν του 2019   τότε έχει αυξημένη πιθανότητα να κάνει την έκπληξη και ο δήμος Φαρκαδόνας να υποδεχτεί την πρώτη γυναίκα δήμαρχο.

 

Αξίζει να τονίσουμε πως αν η απειρία του 2019 μετουσιωθεί σε πράξεις γνώσεις την επόμενη φορά και συγκροτηθεί ένας συνδυασμός που θα ακουμπά  σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής, σε όλες τις ηλικίες αλλά κυρίως σε όλη την έκταση του δήμου Φαρκαδόνας τότε  ίσως το αποτέλεσμα να τους δικαιώσει.

 

Μένουν ακόμη σκάρτα δυόμιση χρόνια μέχρι οι δημότες  να κληθούν να αποφασίσουν για τον επόμενο  τοπικό τους άρχοντα και θα δούμε ακόμη πολλά.

 

Ο νυν δήμαρχος κ. Αγναντής κρατά  ακόμη κλειστά τα χαρτιά του αν και φήμες δείχνουν πως υπόγειες διεργασίες λαμβάνουν χώρα με σκοπό να επιτευχθούν συμμαχίες ένθεν κακείθεν ώστε ο νυν δήμαρχος να συγκροτήσει συνδυασμό εκ νέου και να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία.

 

Άραγε το λόμπι της Οιχαλίας από όπου προέρχεται ο δήμαρχος θα καταφέρει σε συνεργασία με τον γερόλυκο των Πελλιναίων  να εξασφαλίσει  τις συνθήκες που θα οδηγήσουν τον κ. Αγναντή στην κάθοδο με αξιώσεις νίκης;