Πτήσεις drone για μεταφορά φαρμάκων από φαρμακαποθήκες σε χωριά του Δήμου Τρικκαίων

Διπλή η φετινή στόχευση της Ευρωπαϊκής εβδομάδας Κινητικότητας, στην οποία συμμετέχει. Για το 2021 το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας είναι «Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Μένουμε υγιείς».

Και τη φετινή χρονιά ο Δήμος Τρικκαίων μετέχει στην εβδομάδα με πλήθος δράσεων αξιόλογων, σημαντικών, με χαρακτήρα παιδευτικό αλλά και με αποτύπωμα στη ζωή της πόλης.

Οι δράσεις, που είναι αποτέλεσμα σχεδιασμού με βάση και το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και τις ανάγκες των πολιτών, συνδυάζουν τις παρεμβάσεις στην πόλη και τη φροντίδα του περιβάλλοντος.

Κυρίαρχη, η πιλοτική δοκιμή πτήσης drone, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος, για τη μεταφορά φαρμάκων από φαρμακαποθήκες της πόλης σε γειτονικά χωριά του Δήμου. Επίσης, εκτός από τις φωτιζόμενες πινακίδες διαβάσεων και τις υπερυψωμένες διαβάσεις, οι τρικαλινοί/ες θα κληθούν να μετάσχουν σε δενδροφύτευση στις Καρυές και το Φλαμούλι, σε ζωγραφική στον Ληθαίο ποταμό, σε δημιουργία γκράφιτι, σε δράσεις για τη διατροφή στα σχολεία, σε ποδηλατάδα και, βεβαίως, σε ενδεικτικό κλείσιμο δρόμου για την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο.

Οι δράσεις θα υλοποιηθούν το διάστημα 16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2021 στα Τρίκαλα