Προς αποκατάσταση της αλήθειας και της κοινής λογικής

Η πανδημία του Covid-19 που ενέσκηψε εδώ και σχεδόν ένα χρόνο έχει αλλάξει εκ του συστάδην την καθημερινότητα όλων μας.

Προγραμματισμοί έχουν ανατραπεί, προτεραιότητες έχουν διαφοροποιηθεί και αγωνίες νέες που σχετίζονται με τα μελλούμενα έχουν αναδυθεί.

Ταυτόχρονα όμως έχει παρασχεθεί και ο χρόνος για τον απαραίτητο αναστοχασμό και την επαναπροσέγγιση διάφορων ζητημάτων που απασχολούν την κοινή γνώμη από άλλη οπτική γωνία.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο θα ήθελα να τονίσω ότι η εικοτολογία που αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα σε σχέση με τυχόν εμπλοκή διαφόρων προσώπων και εμού προσωπικά σε διάφορα σενάρια για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, μπορεί να έχουν πράγματι κάποιο εύλογο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, δεν απαντούν όμως στα κελεύσματα των καιρών και δεν εδράζονται σε στέρεη βάση.

Τουλάχιστο σε ό,τι με αφορά μπορώ να διαβεβαιώσω πως πρόκειται για παραφιλολογία που ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Χρέος όλων των εμπλεκομένων και ανάλογα με τον θεσμικό ρόλο που τους έχουν αναθέσει οι συνδημότες μας είναι να συμβάλλουν να αποκτήσει ο δήμος μας το βηματισμό που απαιτείται για να ολοκληρώσει εποικοδομητικά την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο.

Η ομφαλοσκόπηση που τόσο έχει ταλαιπωρήσει το δήμο μας οδηγώντας τον στις πρόδηλες παθογένειές του, είναι το μόνο που δεν χρειάζεται ειδικά στην παρούσα συγκυρία.

Κακάλιας Βασίλης