Προειδοποίηση Κικίλια για αυστηρότερα τοπικά lockdown

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη σημερινή ενημέρωσή του ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας στις επιβαρυμένες περιοχές της χώρας, χαρακτηρίζοντας μάλιστα σοβαρή την κατάσταση σε Κοζάνη και δυτική Αττική.

Ο κ. Κικίλιας όπως είπε συνεδριάζει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για τον λόγο αυτό, ενώ αναφερόμενος στα σημερινά κρούσματα είπε «θυμίζουμε ότι σήμερα ανακοινώθηκαν 1.190 νέα κρούσματα στη χώρα μας».

Ο υπουργός Υγείας επίσης ανέφερε ότι τα κρούσματα έχουν αυξηθεί σε: Κιλκίς, Ξάνθη, Πιερία, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Ροδόπη, Γρεβενάνα, Πέλλα, Λάρισα και Δυτική Αττική.

Τόνισε ότι όλοι οι πολίτες ειδικά σε αυτές τις περιοχές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς αν δεν τηρούν τα μέτρα αυτό θα έχει ως συνέπεια στην διασπορά του φονικού ιού και προειδοποίησε εμμέσως με σκληρά τοπικά lockdown.

«Θέλουμε να υπερασπιστούμε τον κόπο και την προσπάθεια όλων αυτών των εβδομάδων» υπογράμμισε, και γι’ αυτό «εάν και εφόσον επιδεινωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα επαναξιολογηθούν όλα τα μέτρα ανάλογα με τους δείκτες και τα επιδημιολογικά στοιχεία τα οποία θα προκύπτουν».