Πιστοί μετέφεραν στις πλάτες τους την Εικόνα της Παναγίας από το Αχλαδοχώρι στην Οιχαλία

Πλήθος πιστών και ευλαβών προσκυνητών από τα χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας, συνόδευσαν και έφεραν στις πλάτες τους την Εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας, από το Αχλαδοχώρι στην Οιχαλία, με ενδιάμεσο σταθμό την Κρήνη.

Την Ιερά Εικόνα, την οποία πιστοί κάθε ηλικίας  έφεραν στις πλάτες τους προσκυνώντας τη Χάρη της και ζητώντας ίαση ψυχών και σωμάτων, υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Οιχαλίας όπου και θα παραμείνει για οχτώ μήνες.

Σύμφωνα με την παράδοση, η εικόνα της Παναγίας βρέθηκε σε δύσβατο και δασώδες σημείο της περιοχής από 8 Κυνηγούς, οι οποίοι καταγόταν από την Οιχαλία, το Αχλαδοχώρι και το Κουτσίκοβο. Έτσι αποφάσισαν κάθε χωριό να φιλοξενείτε στο κάθε χωριό η εικόνα για τέσσερις μήνες το χρόνο.

Όταν το Κουτσίκοβο έπαψε να υφίσταται αποφασίστηκε τους 4 επιπλέον μήνες η εικόνα να παραμένει στην Οιχαλία.

Κατά την περιφορά η εικόνα μεταφέρεται από τους κατοίκους του Αχλαδοχωρίου, της Κρήνης και της Οιχαλίας από ώμο σε ώμο αναπαριστώντας τους Κυνηγούς εκείνης της εποχής που μετέφεραν την εικόνα διαδοχικά ο ένας μετά τον άλλον μέχρι τον κάμπο.

Χρόνια Πολλά, η Παναγία μας να πρεσβεύει για όλους μας!