Επειδή το έχουμε κάνει άπειρες φορές, να πούμε ότι το συγκεκριμένο γλυκό λεμονότουρτα είναι απλά τέλειο για επιδόρπιο….
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
για το παντεσπάνι
-100 γρ. ζάχαρη
-100 γρ. βούτυρο μαλακό
-100 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
-1,5 κουταλάκι μπέικιν
-μισό κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
-2 αυγά φρέσκα
-1 βανιλέτα
για την κρέμα
-1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου λεμόνι (γράφει η συσκευασία πως θα την φτιάξετε)
-1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα που έχετε διαλύσει 1 κουταλιά Κορν φλάουρ
-μισό κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
-την κρέμα την ρίχνουμε καυτή πάνω στο ζεστό παντεσπάνι
για την επικάλυψη
-200 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη με 4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
-λίγο ξύσμα λεμονιού
για την διακόσμηση
-φέτες λεμονιού
-φύλλα λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή με την παρασκευή του παντεσπάνι.
Χτυπάμε στο μίξερ, τη ζάχαρι, τα αυγά και τη βανιλέτα.
Συνεχίζουμε με το βούτυρο.
Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέηκιν και το ξύσμα.
Αφού βουτυρώσουμε και αλευρώσουμε μία φόρμα 26 εκατοστών, αδειάζουμε το μίγμα και το στρώνουμε.
Βάζουμε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 18 λεπτά στις αντιστάσεις πάνω- κάτω.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της κρέμας. Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε τα υλικά, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.
Βγάζουμε το παντεσπάνι από το φούρνο και αδειάζουμε την ζεστή κρέμα.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Φτιάχνουμε την σαντιγύ για την επικάλυψη και με ένα κορνέ, στολίζουμε την τούρτα.
Στολίζουμε με φέτες, ξύσμα και φύλλα από λεμόνι.
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για μία ημέρα πριν ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο….