Όταν οι πράξεις επιβεβαιώνουν τα λόγια!

Μετά τη θεομηνία και το καταστροφικό πέρασμά της από την πόλη της Φαρκαδόνας και τα γύρω χωριά, πολλές κριτικές και επικρίσεις ακούστηκαν, πολλές αναρτήσεις στο facebook επί καθημερινής βάσεως έγιναν και γίνονται και μάλιστα «αβρόχοις ποσί», δηλαδή με άβρεχτα πόδια!

Στις συμφορές φαίνεται το ήθος του ανθρώπου και πόση παιδεία και συνέπεια έχει. Ο Θάνος Κούτσικος από το πρώτο βράδυ εγκατέλειψε το δικό του συμφέρον– πλημμυρισμένος κι ο ίδιος- και ρίχθηκε για 24ωρα συνεχόμενα στον αγώνα της διάσωσης των χωριανών του αρχικά και της ρύθμισης όλων των υπολοίπων στη συνέχεια. Ανέλαβε ένα χωριό στην πλάτη του και αγόγγυστα και ακούραστα έως τώρα συντονίζει συνεργεία και ανθρώπινο δυναμικό για να βγούμε από τη λάσπη. Ο ίδιος απέδειξε ότι η πράξη είναι η ιερότερη μορφή της θεωρίας. Πολιτικοί και απλοί πολίτες, εθελοντές από κάθε γωνιά της Ελλάδας αναζητούν τον «Θάνο» για να δώσει την αρωγή του.

Δεν κάνει αναρτήσεις, δεν μιλάει στα ΜΚΔ, δεν κάνει διακρίσεις και εξαιρέσεις, όπως ακριβώς το είχε υποσχεθεί όντας ο ίδιος άνθρωπος με πολιτική και κοινωνική ταυτότητα κι όχι κομματική. Δεν απαντά στις κακεντρέχειες και δεν αναλώνεται στην επίδειξη των φωτογραφικών ντοκουμέντων. Προτιμά να πιέζει με έγγραφα και δια ζώσης, υπουργούς και θεσμικά όργανα απαιτώντας να ρυθμιστεί το θέμα της στέγασης και της υγειονομικής κάθαρσης της πόλης του.

Ο έχων μάτια βλέπει, και εμείς μόνο καλή δύναμη μπορούμε να του ευχηθούμε!