Ορκίζεται στις 11:00 η νέα Βουλή – Την Πέμπτη αρχίζει η τριήμερη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις

Ορκίζεται σήμερα η Βουλή των Ελλήνων της Κ’ Κοινοβουλευτικής Περιόδου Προεδρευομένης Δημοκρατίας, που προέκυψε από τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Η σύγκληση της συνεδρίασης της νέας Βουλής θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί, παρουσία του Αρχιεπισκόπου όπου όσοι επιθυμούν θα δώσουν τον προβλεπόμενο από το άρθρο 59 του Συντάγματος όρκο που είναι ο ακόλουθος: «Oρκίζομαι στο όνομα της Aγίας και Oμοούσιας και Aδιαίρετης Tριάδας να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».

Στη συνέχεια, θα ορκιστούν οι μουσουλμάνοι βουλευτές στο Κοράνι, ενώ μετά θα ορκιστούν οι βουλευτές που θέλουν να δώσουν πολιτικό όρκο.

Η εκλογή του προέδρου της Βουλής έχει οριστεί για την Τρίτη το πρωί και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η εκλογή των αντιπροέδρων, κοσμητόρων και γραμματέων, σύμφωνα με τις προτάσεις των κοινοβουλευτικών τους ομάδων.

Την Πέμπτη 6 Ιουλίου, θα ξεκινήσει η τριήμερη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και το Σάββατο η νέα κυβέρνηση θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.