«…Όλοι μαζί ΑγιοΒασίληδες»

΄΄…Όλοι μαζί ΑγιοΒασίληδες”

Αγαπητές μας μαθήτριες, Αγαπητοί μας μαθητές,
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Αγαπητοί Εκπαιδευτικοί,

Μετά την πολύ όμορφη και πετυχημένη επίσκεψη του σχολείου μας στον  Μύλο των Ξωτικών συνεχίζουμε με την εθελοντική ενδοσχολική Δράση :

«Όλοι μαζί ΑγιοΒασίληδες…» την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022_ στο σχολείο μας.

Στόχος αλλά και σκοπός της δράσης είναι να βοηθήσουμε τούτες τις Άγιες Μέρες των Χριστουγέννων, συνανθρώπους μας – κυρίως παιδιά στην ηλικία  των μαθητών μας, με αρκετές ανάγκες σε βασικά τρόφιμα,  χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα και ΑγιοΒασιλιάτικες λιχουδιές.

Οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας – _εθελοντικά  και μόνο όσοι/ες επιθυμούν_, θα ντυθούν από το σπίτι με στολή ή μόνο  με σκουφάκι κ.λ.π. – ΑγιοΒασίληδες και θα προσέλθουν στο σχολείο την  κανονική ώρα, με μικρή πάνινη τσάντα – κατά προτίμηση κόκκινη –   (σάκος του ΑγιοΒασίλη), και μέσα στον σάκο μπορούν να έχουν σε μικρές  ποσότητες, είδη τροφίμων – (1 έως 2 τεμάχια) – που μπορούν να  διατηρηθούν ή γλυκίσματα συσκευασμένα που δεν χρειάζονται ψυγείο.

(_Ενδεικτικά:_ χυμός, ρύζι, μικρό κουτί μελομακάρονα, σοκολάτα,  μακαρόνι, μικρό μπουκάλι ελαιόλαδο, κριθαράκι, γάλα νουνού κ.λ.π.).

Στον σάκο να μην τοποθετηθούν ρούχα ή κάτι άλλο εκτός από είδη τροφίμων.

Οι ΑγιοΒασίληδες θα έρθουν κανονικά την Τετάρτη, στις τάξεις τους και  στη συνέχεια θα συγκεντρωθούν με συνοδό τον «μέγα» ΑγιοΒασίλη, στην  αίθουσα εκδηλώσεων ανά τάξη, για να αφήσουν τα «δώρα – τρόφιμα». Αφού  ολοκληρωθεί η συγκέντρωση των δώρων με τις ευχετήριες καρτούλες – Α΄  μέρος της δράσης – οι «ΑγιοΒασίληδες» κάνουν διάλειμμα και στη  συνέχεια θα ακούσουν και θα τραγουδήσουν χριστουγεννιάτικα κάλαντα από  πολλές περιοχές της πατρίδας μας με την ΑγιοΒασιλιάτικη χορωδία με  συντονιστή – μαέστρο τον εκπαιδευτικό μουσικής του σχολείου μας Κο Σαπουνά Σοφοκλή αλλά και θα χορέψουν – Β μέρος της δράσης.

(Λεπτομερείς οδηγίες έχουν λάβει οι μαθητές/τριες από το σχολείο.

Επίσης ο σύλλογος διδασκόντων θα ορίσει εκπαιδευτικούς που θα  απασχολήσουν δημιουργικά όσους μαθητές/τριες δεν επιθυμούν να  συμμετέχουν στη δράση).

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ του 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ