Οι υγειονομικοί του Νοσοκομείου Τρικάλων μαζί με τους βιοπαλαιστές αγρότες στα μπλόκα στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους!

Εκ μέρους των μαχόμενων υγειονομικών μέσα από την Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων του Νοσοκομείου Τρικάλων, μεταφέρουμε μήνυμα συμπαράστασης στους βιοπαλαιστές αγρότες των Τρικάλων και όλης της Θεσσαλίας που συνεχίζουν και κλιμακώνουν τον αγώνα για την επιβίωσή τους, για να μείνουν στον τόπο τους.

Πριν από 2 μέρες, η κυβέρνηση ψήφισε το νέο «αναπτυξιακό» νόμο που πριμοδοτεί με δισεκατομμύρια ευρώ την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, ενώ αφήνει στο έλεος της «ατομικής ευθύνης» την επιβίωση των αγροτών, το δικαίωμα στην υγεία, το δημόσιο σύστημα παιδείας.

Αφήνει στο έλεος της ακρίβειας τους παραγωγούς, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τις οικογένειές μας, ενώ ασκεί αυστηρή προστασία σε τράπεζες, βιομήχανους και μεγαλέμπορους.

Σήμερα, το κράτος και η κυβέρνηση ήταν πανέτοιμοι να «αντιμετωπίσουν» τις δυναμικές κινητοποιήσεις των αγροτών με δυνάμεις καταστολής, αλλά δεν ήταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις φονικές πλημμύρες, τις καταστροφικές πυρκαγιές και να στηρίξουν το δημόσιο σύστημα υγείας.

Την ίδια στιγμή με το νέο αναπτυξιακό νόμο και τα κονδύλια του “Ταμείου Ανάκαμψης” μπουκώνουν με δεκάδες δις ευρώ τους επιχειρηματικούς ομίλους, καταδικάζοντας το λαό στην ακρίβεια και στη φτώχεια.

Καταδικάζουμε την προσπάθεια παρεμπόδισης των αγροτών να πραγματοποιήσουν τις συλλογικά αποφασισμένες κινητοποιήσεις τους!

Η επιμονή, η αποφασιστικότητα και το δίκαιο του αγώνα τους ανάγκασε την κυβέρνηση να αποσύρει τα ματ και τις κλούβες!

Με την πλούσια εμπειρία που έχουμε οι μαχόμενοι Υγειονομικοί, παλέψαμε από την πρώτη μέρα της πανδημίας, όπως άλλωστε παλεύαμε και πριν με γνώμονα πάντα την υγεία των ασθενών και τις ανάγκες μας, παλεύουμε μαζί σας, ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει κόκκαλα, για εισόδημα, αξιοπρεπείς μισθούς.

Γιατί γνωρίζουμε ότι ό,τι έχει κερδηθεί κερδήθηκε στον δρόμο και μέσα από τους αγώνες μας. Μόνο εκεί υπάρχει σωτηρία και διέξοδος!

Οι διαχρονικοί αγώνες των αγροτών απέναντι στις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων, της Ε.Ε. και της Κ.Α.Π. έχουν αποδείξει ότι οι αγώνες μπορούν να έχουν αποτέλεσμα!

Στηρίζουμε τα αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτών για:

• Μείωση του κόστους παραγωγής.

• Άμεσα έργα με ολοκληρωμένο σχεδιασμό για προστασία της παραγωγής και της ζωής από φυσικές καταστροφές.

• Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων στο 100% με κρατική χρηματοδότηση.

• Σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή και με το ζωικό κεφάλαιο.

• Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

Από την Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων του Νοσοκομείου Τρικάλων, θα συμμετέχουμε την Κυριακή 6 Φλεβάρη στις 12:00μ. στο ΜΠΛΟΚΟ της ΝΙΚΑΙΑΣ Λάρισας, στην Πανθεσσαλική κινητοποίηση Φορέων.

Αναχώρηση από Τρίκαλα στις 11:00 π.μ. από την Οδό ΤΣΙΤΣΑΝΗ (ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΙΟΣ).