Οι συνταξιούχοι της πολιτικής…

Πριν περίπου δυο χρόνια η περιοχή μας έζησε κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα μας. Δυο πρώην βουλευτές έγιναν παρουσιαστές κοινής ραδιοφωνικής εκπομπής κάθε Σάββατο.

Ο λόγος για τους Χρήστο Σιμορέλη και Ηλία Βλαχογιάννη.

Και ενώ όλοι μας πιστέψαμε τότε πως αυτή τους η εκπομπή είναι μια απασχόληση μετά την πολιτική τους αποστρατεία, ξαφνικά είδαμε έντονες αντιπαραθέσεις που αποκάλυψαν την επιθυμία τους για μια νέα μάχη για την είσοδο τους στη Βουλή.

Διετέλεσαν μια φορά βουλευτές και ο κύριος Βλαχογιάννης και δυο θητείες νομάρχης.

Ο κόσμος τους τίμησε αλλά οι καιροί αλλάζουν και οι αλλαγές είναι αναπόφευκτες.

Στα σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, χρειάζεται μαχητικότητα και δίψα για αλλαγή. Και φυσικά δεν παρουσιάζουμε την ηλικία ως πανάκεια, αλλά όπως και να τα κάνουμε τα προβλήματα της νέας γενιάς απαιτούνε και την ορμή της πρώτης νιότης για να λυθούν.

Η εμπειρία των μεγαλυτέρων είναι πάντοτε πολύτιμη, όμως πρέπει επιτέλους να δώσουν τόπο στους νέους και να πάψουμε επιτέλους να βλέπουμε στα έδρανα ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που πέτυχαν ή απέτυχαν, διεκδίκησαν ή συμβιβάστηκαν όμως οι εποχές τους έχουνε αφήσει πίσω.

Στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και των νέων τεχνολογιών, ήρθε η ώρα έμπρακτα να στηρίξουμε τους νέους και όχι μόνο στα εύκολα λόγια.

Και αν αυτό δεν το αποφασίζουν οι πολιτικοί τότε πρέπει να το αποφασίσουν για αυτούς οι πολίτες.