Οι πιο δύσκολες εκλογές για την Κατερίνα…

Προ των πυλών των εκλογών βρισκόμαστε ήδη και όλα κινούνται στον αστερισμό αυτών.

Βουλευτές και πολιτευτές θα χαρακτηρίζονται εν ευθέτω χρόνω ως υποψήφιοι.

Εξ’ αυτών, τρεις είναι εκείνοι οι βουλευτές που ρίχνονται εκ νέου στον αγώνα για την πολυπόθητη ψήφο εμπιστοσύνης, ταγμένοι πάντα στο πλευρό της κυβέρνησης ενώ είναι ήδη εκλεγμένοι. Εξαίρεση αποτελεί ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος αυτή τη φορά παραδίδει τη σκυτάλη.

Μοναδικός βέβαιος, κακά τα ψέματα, ο υπουργός.

Από κει και ύστερα η μάχη που ξεκινά είναι απρόβλεπτη, με τα προγνωστικά να δίνουν και να παίρνουν.

Όσον αφορά στην κα Παπακώστα, όπως όλα δείχνουν, αυτή θα είναι και η δυσκολότερη μάχη της έως τώρα, στον πολιτικό στίβο.

Μπορεί η προαναφερθείσα να έκανε την έκπληξη το 2019 παίρνοντας την παρθενική της νίκη, ωστόσο η επικράτησή της από πολλούς θεωρήθηκε προϊόν της μεγάλης στήριξης του λόμπυ της παλιάς Νομαρχίας.

Φήμες λένε πως η εκλογή Παπακώστα «βολεύει…» έως ότου προκύψει έταιρο ενδιαφέρον, γεγονός που ενισχύεται αν λάβει κανείς υπόψιν του πως από το κυβερνητικό σχήμα της ΝΔ, η κα Παπακώστα δεν αξιοποιήθηκε, όπως ίσως προσδοκούσε και η ίδια.

Συνυπολογίζοντας στα όσα προαναφέρθηκαν και κάποιες δηλώσεις της εν λόγω κυρίας σχετικά με την περίοδο των έντονων καιρικών φαινομένων στην Αττική, που από πολλούς χαρακτηρίστηκαν άστοχες, ο αγώνας της, πράγματι φαντάζει δύσκολος.

Άραγε θα συντρέξουν ξανά όλες εκείνες οι προϋποθέσεις που θα αποδώσουν στην ίδια τα μέγιστα ή πλέον φυγόκεντρες δυνάμεις θα επικρατήσουν, με το νήμα της εξουσίας να κόβεται ανέλπιστα;…

Λένε πως τα φαβορί δύσκολα φτάνουν στον τελικό. Κι αν το 2019 αυτό δικαίωσε την κα Παπακώστα τώρα ίσως επικρατήσει ξανά η ρήση αλλά όχι η προαναφερθείσα…