Οι φήμες αρχίζουν και γίνονται γεγονότα

Ο νεαρός Φαρμακοποιός και  Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Χάιδος παίρνει ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα των αιολικών πάρκων της περιοχής μας.

Με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρει τα εξής:

«Καλημέρα σε όλους!
Παρακολουθώ εδώ και μήνες τις διαδικασίες αλλά και τις κινήσεις των εταιριών που επιθυμούν να εγκαταστήσουν αιολικά πάρκα στα βουνά του Νομού μας αλλά και γειτονικών περιοχών.
Αρχίζουν σιγά-σιγά να γίνονται πράξη δυστυχώς όσα γνωρίζαμε σε επίπεδο φημών για τις προθέσεις των εταιριών να εγκαταστήσουν στις κορυφές των βουνών μας αιολικά πάρκα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τρεις εταιρίες έχουν καταθέσει μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας. Η Διοίκηση ως όφειλε, τις θέτει προς διαβούλευση στα τοπικά και δημοτικά συμβούλια αλλά και στο Περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας.
Έφτασε λοιπόν η ώρα, όλοι να πάρουμε ξεκάθαρη θέση για το τι σκεφτόμαστε και τι σκοπεύουμε να πράξουμε. Θετικό και παρήγορο αποτελεί ως τώρα η δέσμευση των Δημοτικών Συμβουλίων Πύλης και Μετεώρων αλλά και του Αντιπεριφερειάρχη, για τη πρόθεση τους να είναι κάθετα ενάντια σε μια προοπτική ολοκληρωτικής καταστροφής των πανέμορφων κορυφών και οροσειρών της περιοχής μας.
Τέλος τα λόγια… Ήρθε η ώρα για πράξεις… Ας αγωνιστούμε όλοι για να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές όσα παραλάβαμε αναλλοίωτα και ζωντανά μακριά από τις σειρήνες δήθεν επενδύσεων που διάφοροι κύκλοι ευαγγελίζονται για να δημιουργήσουν δυσμενές περιβάλλον για οποιαδήποτε μορφή υγειούς και αυθόρμητης έκφρασης αντίδρασης.
Όλοι μαζί ενωμένοι για τη φύση που μας δίνει ζωή.
Όλοι μαζί χωρίς χρώματα, δίπλα στα κινήματα των πολιτών που αντιστέκονται ανιδιοτελώς για ένα ζωντανό φυσικό περιβάλλον!».