Οι εργαζόμενοι δεν  έχουν μνήμη  «χρυσόψαρου»!!

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών (Α.Σ.Υ) Εργαζομένων στο Γ.Ν.Τρικάλων θέλουμε να  ενημερώσουμε όλους τους Υγειονομικούς για τις ενέργειες που γίνονται και για όσα αποφασίζονται πίσω από την πλάτη τους!

Για να μην νομίζουν ορισμένοι… πως οι εργαζόμενοι  είμαστε « χρυσόψαρα».

Μετά την κοινή  συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων  με παρόντες όλους τους εργαζόμενους στην Φύλαξη( 7 στον αριθμό), στις 7/2/2023, με θέμα  την παραχώρηση σε εργολάβο της Φύλαξης και τον κίνδυνο απόλυσης των συναδέλφων , αποφασίστηκε:

            1.Κοινή ανακοίνωση  με αιτήματα διεκδίκησης.

2.Συγκέντρωση διαμαρτυρίας,  η οποία  έγινε  στις 9 Φεβρουαρίου στη 1μμ  στην είσοδο του ΤΕΠ του Γ.Ν.Τ.

3. Κάλεσμα  για συμμετοχή και στήριξη προς όλα τα Σωματεία, Συλλόγους εργαζομένων και Φορείς του νομού.

4. Να σταλεί Υπόμνημα με τα αιτήματα διεκδίκησης προς: Υπ. Υγείας – Διοίκηση 5Η ΥΠΕ –Διοικητή του Γ.Ν.Τ- ΑΔΕΔΥ-ΠΟΕΔΗΝ.

    Με τη δημοσίευση  της ανακοίνωσης με τα αιτήματα διεκδίκησης στον τύπο, διαπιστώσαμε ότι το δημοσιευθέν κείμενο ήταν διαφορετικό , ήταν ένα αλλοιωμένο κείμενο σε σχέση μ’ αυτό όπου αποφασίστηκε! Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Σήμερα στο Γ.Ν.Τρικάλων απειλούνται με απόλυση, άμεσα στην Φύλαξη 7 εργαζόμενοι και στην συνέχεια σε Καθαριότητα(45 εργαζόμενοι)  και Σίτιση(7 εργ.).Στην ίδια μοίρα είναι και το επικουρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων καθώς και  το προσωπικό με συμβάσεις μέσω ΟΑΕΔ.Πρόκειται για τους ίδιους εργαζόμενους, που τα τελευταία χρόνια βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την προστασία των υπόλοιπων εργαζόμενων και των ασθενών από την πανδημία, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τις σοβαρές ελλείψεις και τα κενά σε προσωπικό.

Γνωρίζουμε από την εμπειρία μας στο παρελθών, τι σημαίνει με την είσοδος εργολάβων σ΄αυτές τις υπηρεσίες. Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ.Ν.Τρικάλων, καταγγέλλει την Σύμβαση Φύλαξης που πρόκειται σε λίγες μέρες να υπογραφεί με Ιδιώτη στο ποσό (129.828 ευρώ), όταν το ετήσιο κόστος των συναδέλφων στην φύλαξη είναι(97.169 ευρώ).»»

Είναι προφανές πως με περίσσιο θράσος κι εντελώς αυθαίρετα η πλειοψηφία του Δ.Σ.( συγκεκριμένα οι παρατάξεις: ΔΑΚΕ, Δημοκρατική Συνεργασία, Αυτόνομη Παρέμβαση) , τσαλάκωσαν  την απόφαση με τα αιτήματα διεκδίκησης των συμβασιούχων και τους αίτιους για την παράδοση αυτών των υπηρεσιών σε εργολάβους.

Δημοσίευσαν  αυτό το  κουτσουρεμένο, τσαλακωμένο κείμενο …που είναι μια απλή διαπίστωση του οφθαλμοφανούς , χωρίς καμία πρόταση για διεκδίκηση και λύση. Χωρίς καμία σχέση  με αυτό που αποφασίστηκε!!   Μάλλον τη απόφαση την τσαλάκωσαν επειδή … «κάποιος τους τράβηξε τα αυτιά»

Η Α.Σ.Υ ξεκάθαρα τους ανακοίνωσε ότι διαφωνεί με την όποια παραποίηση της κοινής ανακοίνωσης.

Για ακόμη μια φορά τους χαλάσαμε τη σούπα.Να μαγειρεύουν τετελεσμένα πίσω από κλειστές πόρτες

Κι έχουν το θράσος να μιλάνε για συνεργασίες, συναινέσεις κι ενότητα…

Αυτοί που σκάβουν το λάκκο των συναδέλφων και για ξεκαρφωμα πετάνε και αγωνιστική φρασεολογία, φυσικά χωρίς αγώνες ,χωρίς αιτήματα διεκδίκησης, απεργίες χωρίς απεργούς!!!

Αλήθεια συνάδελφοι τα αιτήματα που πήγαν;

Δε είναι τυχαίο που δεν επιθυμείτε την παρουσία της ΑΣΥ στο ΔΣ του Συλλόγου.Για να αποφασίζεται όπως σας διατάζουν.

Γι’αυτό οι εργαζόμενοι μας έχουν εμπιστοσύνη,  και στο Δ.Σ. και στους αγώνες, για να σας αποκαλύπτουμε και να μην διαγράφουμε τα αιτήματα μας:

Διεκδικούμε και απαιτούμε:

1.                  Κατάργηση των νόμων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ για τις ιδιωτικοποιήσεις, τις Συμπράξεις (ΣΔΙΤ)και που «απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αόριστης διάρκειας».

2.                  Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

3.                  Να μετατραπούν άμεσα σε αορίστου χρόνου όλες οι συμβάσεις των εργαζόμενων(ΣΟΧ, επικουρικό, ΟΑΕΔ),με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

4.                  Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων σύμφωνα με τις ανάγκες.

5.  Πλήρης κρατική χρηματοδότηση των Δημόσιων Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας.

ΟΧΙ  ΣΕ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ  ΣΕ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ-ΦΥΛΑΞΗ-ΣΙΤΙΣΗ-ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ-ΤΕΧ.ΥΠΗΡΕΣΙΑ