«Οι αστυνομικοί είπαν ότι θα μου δείξουν το κτίριο και με βίασαν στο ΑΤ Ομόνοιας» – Τι καταγγέλλει η 20χρονη

Φωτογραφία: Αρχείου

Τη σοβαρή καταγγελία μιας 20χρονης ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας διερευνά με πολλή προσοχή η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Για την υπόθεση καταθέτουν οι δύο αστυνομικοί της ΔΙΑΣ αλλά και οι συνάδελφοί τους που είχαν βάρδια την επίμαχη βραδιά στο Τμήμα.

Η 20χρονη κατήγγειλε ότι βρισκόταν στο κέντρο της Αθήνας βραδινές ώρες και ρώτησε κάτι τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ που περιπολούσαν. Ομως, όπως υποστηρίζει στη συνέχεια, οι ένστολοι της πρότειναν να πάνε στο αστυνομικό τμήμα για να της δείξουν το κτίριο. Εκεί, όπως αναφέρει η ίδια, την οδήγησαν σε έναν χώρο όπου την κακοποίησαν διαδοχικά οι δύο αστυνομικοί.

Τι κατέθεσαν οι αστυνομικοί
Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί κατέθεσαν ότι η 20χρονη τους προσέγγισε στο Θησείο και τους μιλούσε για προβλήματα που αντιμετωπίζει στη δουλειά της. Στο Τμήμα όπου επέστρεψαν στο τέλος της βάρδιάς τους εμφανίστηκε η νεαρή. Εκεί ο ένας από τους τέσσερις που ήταν παρόντες έκλεισε ραντεβού μαζί της για να βρεθούν όταν σχολάσει, όπως κι έγινε.

Στο ραντεβού ο αστυνομικός παραδέχεται ότι συνευρέθηκε ερωτικά με την 20χρονη μέσα σε αυτοκίνητο με τη θέλησή της και ότι οι τρεις συνάδελφοί του δεν έχουν καμία σχέση. Επικαλείται μάλιστα και υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε πως έχει ζητήσει την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και, αν αληθεύουν οι καταγγελίες, θα προχωρήσουν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες.