Ο τελευταίος χορός του Σιμορέλη

Η έκφραση «πρόωρες εκλογές» πλέον δεν υφίσταται μιας και ήδη η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει για τα καλά.

Ο πρωθυπουργός άλλοτε μυρίζει, άλλοτε κλείνει το μάτι και φυσικά όταν ήδη στις κλειστές συσκέψεις κόβουν και ράβουν για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων στην επικράτεια, σίγουρα τότε όλα δείχνουν εκλογές και πολύ σύντομα.

Η δεύτερη Κυριακή του Απρίλη ως φαβορί, μιας και η Κυριακή των Βαΐων θα αποτελέσει και την ευκαιρία των πολιτών να επισκεφτούνε τη γενέτειρα γη για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Στα της περιφέρειας μας γίνονται πολλά και διάφορα ενδιαφέροντα. Τα κόμματα βρίσκονται σε θέσεις μάχης, άλλου τα ψηφοδέλτια έκλεισαν, αλλού κλείνουν και αλλού δυσκολεύονται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα ανακοινώσει όπως μαθαίνουμε τις επόμενες ημέρες τα έξι πρόσωπα που θα συγκροτήσουν το ψηφοδέλτιο για τις εθνικές εκλογές.

Από τους τρεις άνδρες σίγουροι θεωρούνται δυο και φυσικά δεν είναι άλλοι από τους Χρήστο Σιμορέλη και Γιάννη Χάιδο. Κάλλιστα θα μπορούσαμε να πούμε ο ένας έρχεται και ο άλλος φεύγει.

Επιπλέον η τρίτη θέση αναμένεται να καταληφθεί από τον Γιώργο Τσιάκαλο, μάχιμο συνδικαλιστή δάσκαλο και μέλος της ΑΔΕΔΥ στην περιοχή μας, ο οποίος έχει ισχυρά ερείσµατα στην κοινωνία και οι πολίτες στο πρόσωπο του βλέπουν τη διεύρυνση που ο Τσίπρας ευαγγελίζεται και παλεύει να δείξει εδώ και καιρό.

Ο μεν Χρήστος μετά και την αποχώρηση του Σάκη Παπαδόπουλου είναι πλέον ο σοφός της παράταξης έχοντας δώσει για δεκαετίες αγώνες στο χώρο των ιδεών της αριστεράς

Ο Γιάννης νεαρός ήδη εκλεγμένος πρώτος περιφερειακός σύμβουλος με ορμή και όρεξη να αλλάξει τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην περιοχή μας.

Για τον πρώτο είναι από ότι όλα δείχνουν η τελευταία στροφή της ιστορικής αυτής πορείας στην αριστερά ως υποψήφιος.

Το 2015 εξελέγη τρίτος βουλευτής. Το 2019 παρότι αύξησε τους σταυρούς του εντούτοις πάλι έμεινε στην τρίτη θέση δυο κιόλας θέσεις πίσω από την εκλόγιμη και μοναδική θέση.

Αυτή τη φορά τα πράγματα δυσκολεύουν περισσότερο μιας και ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ διευρύνεται στην πράξη ανοίγει πανιά για κάτι διαφορετικό και οι προσθήκες τόσο των γυναικών όσο και των ανδρών δημιουργούνε ένα ψηφοδέλτιο μακριά από τη λογική της επιτηρίδας προηγούμενων ετών.

Όλοι κόβουνε από όλους και κυρίως όλοι φέρνουνε. Συνεπώς η το παιχνίδι χοντραίνει πολύ και αν αυτό συνδυαστεί πάντοτε με την ανάγκη για αλλαγή αυτό δείχνει πως το αποτέλεσμα θα ευνοήσει κάτι νέο δυναμικό και φρέσκο.

Ο Xρηστος Σιμορέλης θα δώσει τη μάχη όπως έμαθε να δίνει πάντοτε στα πέτρινα χρονιά της εποχής μπαίνουμε δε μπαίνουμε και φυσικά όπως έχει αποδείξει ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα βρίσκεται πάντα στρατιώτης της παράταξης γιατί η εμπειρία και η σοφία ποτέ δεν περισσεύουνε.