Ο Σκρέκας στα ειδυλλιακά λιβάδια του Περτουλίου για το αντάμωμα Σαρακατσαναίων

Στα ειδυλλιακά λιβάδια του Περτουλίου όπου πραγματοποιήθηκε το 40ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων βρέθηκε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022.

Σε ανάρτησή του στα social media ο Τρικαλινός Υπουργός αναφέρει:

«Με χαρά και συγκίνηση παραβρέθηκα, εκπροσωπώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο 40ο Αντάμωμα Σαρακατσάνων, στο Περτούλι Τρικάλων. Σήμερα, τιμήσαμε την ιστορία και τις αξίες ενός περήφανου και ανυπότακτου ελληνικού φύλου.
Οι Σαρακατσάνοι, με γενναιότητα και πατριωτισμό, συνέβαλαν τα μέγιστα σε κάθε δύσκολη στιγμή της Ελλάδας. Πάντα μαχητές, αντιστάθηκαν σε κάθε κατακτητή.
Η σαρακατσάνικη ψυχή στέκεται παράδειγμα προς μίμηση, φωτίζοντας τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι οι Έλληνες για να τα καταφέρουμε σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία».

Αξίζει να επισημανθεί πως το 40ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων είχε επετειακό χαρακτήρα. Πέραν του ότι ήταν αφιερωμένο αφενός στα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, στην προετοιμασία και την υλοποίηση της οποίας οι Σαρακατσαναίοι είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο, ήταν αφιερωμένο και στη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων.