Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Φαρκαδόνας «καρφώνει» την Δημοτική Αρχή

Αναφορικά με το ζήτημα των ΕΛΤΑ Φαρκαδόνας τοποθετήθηκε  ο Πρόεδρος της Κοινότητας. Ο κ. Θάνος Κούτσικος «καρφώνει» την αρχή του Δήμου, η οποία όχι μόνο γνώριζε το πρόβλημα αλλά το απέκρυπτε και  δεν προέβη σε καμία απολύτως ενέργεια προς επίλυση του. Εν κατακλείδι ο Πρόεδρος επισημαίνει τη καλούνται οι δημότες που διαμένουν στην κοινότητα Φαρκαδόνας να πράξουν.

Ακολουθεί η τοποθέτηση του Προέδρου Φαρκαδόνας:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

Με έκπληξη και απορία πληροφορήθηκα προ ολίγων ημερών ότι σταμάτησε η διανομή της αλληλογραφίας στις οικίες και τα καταστήματα της Φαρκαδόνας και οι κάτοικοι καλούνταν να προσέλθουν οι ίδιοι στο κατάστημα των ΕΛΤΑ για την παραλαβή της αλληλογραφίας τους. Παράλληλα αναζητούνταν χώρος στον οποίο θα τοποθετούνταν και από τον οποίο θα μπορούσαν οι δημότες να παραλαμβάνουν την αλληλογραφία τους.

Η εξέλιξη αυτή, στο όνομα της αναδιάρθρωσης του Οργανισμού, σαφέστατα υποβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες, γυρίζοντάς μας πολλά χρόνια πίσω και απαξιώνει τους κατοίκους ενός ολόκληρου Δήμου, δεδομένου ότι η Φαρκαδόνα αποτελεί αφενός το κέντρο όλου του δήμου και αφετέρου εξυπηρετεί καθημερινά πάρα πολλούς πολίτες.

Παράλληλα γεννά πολλά ερωτηματικά το γεγονός ότι πληροφορήθηκα την εξέλιξη αυτή μόλις τις τελευταίες μέρες, ενώ είναι γνωστή στην αρχή του Δήμου, εδώ και αρκετούς μήνες, χωρίς να έχει αναληφθεί κάποια πρωτοβουλία προς επίλυση του ζητήματος.

Αναγκαστικά λοιπόν προέβην σε μια σειρά επαφών και ενεργειών για την ανατροπή της δυσάρεστης αυτής κατάστασης. Σαν αποτέλεσμα όλων αυτών συμφωνήθηκε ότι το ταχυδρομείο Φαρκαδόνας θα εξακολουθήσει να διανέμει την αλληλογραφία των πολιτών στις οικίες τους, υπό την προϋπόθεση ότι αναγράφεται η πλήρης διεύθυνση του παραλήπτη.

Συμπερασματικά:
Καλούνται οι δημότες που διαμένουν στην κοινότητα Φαρκαδόνας να αναγράφουν στην αλληλογραφία τους την πλήρη διεύθυνσή τους με οδό και αριθμό και όχι απλώς την ένδειξη “Φαρκαδόνα”.

Παράλληλα καλούνται να αλλάξουν και να συμπληρώσουν άμεσα την διεύθυνση που έχουν δώσει στους οργανισμούς κοινής ωφέλειας και όχι μόνο (ΔΕΗ, ΟΤΕ, τράπεζες, κτλ) αν επιθυμούν να καταφθάνει η αλληλογραφία στην οικία τους.

Σε διαφορετική περίπτωση η αλληλογραφία θα παραμένει στο ταχυδρομικό γραφείο και θα πρέπει να την αναζητήσουν οι ίδιοι. Αν δεν αναζητηθεί θα επιστρέφεται.

Και εντέλει, “Η πιο ιερή μορφή της θεωρίας, της πολιτικής θεωρίας, είναι η πράξη”

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Φαρκαδόνας
Θάνος Κούτσικος