Ο Οικονόμου «στήνει στον τοίχο» τη Νέα Δημοκρατία

Με νέα παρέμβαση ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Οικονόμου, «στήνει στον τοίχο» την κυβέρνηση αυτή την φορά για τα στεγαστικά δάνεια.

«Την Τρίτη η Ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι για τα νοικοκυριά με εισόδημα έως 25.200€ θα υπάρχει η δυνατότητα μείωσης του επιτοκίου τους σε euribor μείον 0,1%.

Υπολογίζεται ότι έτσι ένα νοικοκυριό με στεγαστικό 120.000€ που πλήρωνε 524€ μηνιαία δόση, θα πληρώνει τα μισά, 246€.

Επίσης, θα μπορούσαν να παρατείνουν τη διάρκεια του δανείου 7 χρόνια.

Για τα νοικοκυριά από 25.200€ έως 29.400€ ετήσιο εισόδημα, θα μπορεί να τίθεται πλαφόν στη μηνιαία δόση και να δοθεί 7ετής επιμήκυνση.

Τέλος, θεσπίστηκε η δυνατότητα μετατροπής των μεταβλητών επιτοκίων σε σταθερά και η προεξόφληση ενός στεγαστικού δανείου χωρίς επιβάρυνση» ανέφερε ο κ. Οικονόμου και προσέθεσε ότι τα μέτρα δεν είναι δεδομένα, αλλά στην ευκαιρία των τραπεζών που πιθανότατα από την πίεση της εκεί κυβέρνησης θα καταστούν υποχρεωτικά για τις τράπεζες.

«Για την κυβέρνηση της ΝΔ το πιο εύκολο θα ήταν να αντιγράψει το μοντέλο και να ανακουφίσει χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς να αναταράξει την τραπεζική πίστη» τονίζει ο Γιώργος Οικονόμου και εύλογα θέτει το ερώτημα γιατί η ΝΔ  δεν το κάνει.